Firmele „Primăriei” Piatra-Neamț – Azi, Parking
Vom face o analiză succintă a firmelor Consiliului Local din Piatra-Neamț, pentru că vorbim de firme ale Consiliului Local, nu ale primăriei sau ale primarului, dar în mentalul colectiv, și chiar și în mintea unor consilieri locali, nu este conștientizată subordonarea reală și legală a acestor firme care sunt coordonate mai mult din Primărie decât din Consiliul Local.
Azi vom analiza evoluția firmei Parking care a fost devalizată de o serie de decizii care mai de care mai nefericite luate la nivelul conducerii primăriei Piatra-Neamț.
- în 2020 când s-a instaurat noua conducere la primăria Piatra-Neamț firma Parking înregistra un mic profit de 6.864 lei
- în 2021, sub pretextul optimizării activității Parking, deciziile politice luate au dus firma de la profit la un minus de 119.805 lei
- din păcate deciziile neinspirate de la nivelul primăriei au continuat și la finele anului 2022 firma a înregistrat o pierdere de 461.033 lei
Acesta este drumul firmei Parking de la profit la pierderi colosale. E suficient să ne uităm cum se chinuie primăria de peste 1 an de zile să pună aparate de taxat la parcările cu plată după ce printr-o altă decizie nefericită au renunțat la cele vechi pe care firma ce le administrase le lăsase într-un fel de chirie municipalitații.
In centru in zona spitalului trebuie neaparat parcări cu fise sau sms.In orașele mari nu găsești parcări de domiciliu.Parking ar avea un profit dacă S-ar schimba destinația parcărilor .
de ce parcarea se plateste prin TPARK, alta firma intermediara
Nici nu știu cei de la conducerea primăriei Piatra-Neamț cat vor pierde prin desființarea de locuri de parcare din oraș. Ei nu știu încă ce probleme au generat si nu pot aprecia nemulțumirea celor care au rămas fără.
Daca, multiplicând de câteva ori numărul locurilor desființate, cifrele rezultate nu reprezintă mare lucru, înseamnă ca sunt inconștienți! Mulți dintre cei care conduc astăzi nu vor mai prinde un alt mandat! Atunci vom vedea ce se va întâmpla cu toate aceste proiecte care, cu mici excepții, nu au depășit obiective „mărețe” din anii ’90, cu borduri, pavele, asfaltari provizorii, o grămadă de elemente stradale scumpe si nefolositoare (puzderie de semafoare, stații de autobuz neadaptate, ca volum, locului de amplasare, neprietenoase, fără protecție la intemperii etc) si multe altele distruse intenționat (copaci maturi si arbuști trotuar, bănci, garduri metalice etc etc)
Și cu toate că Parking ar avea pierderi colosale așa cum se specifică în articol, această uricioasa firmă nu o vad intrând în insolvență și nici desființată.Asya pt că cei de la primărie nu vor sa înțeleagă cât de mult se pot simplifica lucrurile, dacă fiecare ar plati pe langa impozit încă 100 lei in plus pe an,locul de parcare.Asa se făcea înainte și așa se face și în alte orașe.Parkingul e doar o făcătură,o găselniță a cuiva să facă rost de bani…Prin astfel de locuri de parcare taxabile,alungam turiștii din oraș,care își reduc numărul de la an la an din cauză că cei de la primărie fac legea cu teritoriile lor atât în parcări cât și în piețe,unde taranul român nu mai vinde să își vândă produsele din cauza birurilor prea mari și prea apăsătoare..