După o săptămână de la dezvăluirile ziarpiatraneamt.ro despre suspiciunile de agresiune sexuală de la Roznov…

1

În urmă cu mai bine de o săptămână am dezvăluit în ziarpiatraneamt.ro (click aici pentru articol) că cei din conducerea școlii de la Roznov unde un profesor este suspect de agresiuni sexuale știau de mai bine de un an de aceste probleme.

După aceste dezvăluiri, ISJ Neamț s-a activat, cei de la școala din Roznov nu au mai putut să pună batista pe țambal, jurnaliștii de la Mesagerul au venit și ei cu dovezi care au confirmat dezvăluirile noastre și au apărut primele reacții. Un director a demisionat, șeful ISJ Neamț s-a trezit și necalificații de la blogul vestea.net au preluat și plimbat subiectul aiurea pe la PSD, Soroceanu și pe unde au mai bătut ei câmpii.

Ca publicație care a ieșit cu aceste dezvăluiri prima dată în spațiul public facem următoarele precizări:
1. Nu ne pronunțăm asupra vinovăției profesorului suspect că ar fi pipăit elevele, deoarece nu am avut acces să vedem nici un fel de dovezi judiciare sau de altă natură. Astfel de acuzații distrug viața suspectului și a familiei acestuia, motiv pentru care nu ne dăm cu părerea fără dovezi.
2. Indiferent de faptul că este sau nu vinovat suspectul, toți cei care au știut de aceste suspiciuni și nu au transmis mai departe problema trebuie să plece din învățământ. Nu doar un director să își dea demisia din funcția de director, iar el să rămână în continuare în învățământ și consilier local PNL. Toți cei care au știut, și de la PNL, și de al PSD, trebuie să zboare din învățământ și nu ar fi rău să fie cercetați penal pentru că nu au anunțat autoritățile despre acele suspiciuni.

În mod normal, cel care ar omite să anunțe autoritățile de suspiciuni de agresiune sexuală asupra unor copii ar rămâne fără sprijin politic imediat. Chiar suntem curioși ce va face PNL-ul în acest caz, dar și PSD-ul să se caute la membrii de partid de la Roznov si dacă au membri care să fi avut și funcții de conducere la această școală în ultimul an, să-i dea afară, că așa e normal.

1 Comentariu
  1. Irimia ghe spune

    nu sunt comentarii pe asa ceva?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate