Debut expozițional, Eleonora Dragomir

1

Ieri, într-un cadru intim oferit de Sestri Art Gallery, a debutat expoziția personală a Eleonorei Dragomir. Faptul că este profesor și inginer nu a impiedicat-o cu nimic să urmeze această pasiune. Alături de artistă au fost scriitorii Lucian Strochi și Emil Nicolae. Aceștia au lăudat inițiativa artistei, remarcându-i apetitul spre experiment, dar și faptul că aceasta stăpânește bine tehnica desenului, dar și a portertului. Lucian Strochi a afirmat că ”a expune pentru prima dată portrete este un lucru inedit și totodată un act de curaj, fiind cea mai grea probă pentru un artist”. Concluzia celor doi a fost că aflăm în fața unui talent care merită exploatat și dus mai departe. În schimb, autoarea tablourilor s-a confesat spunând că numai prin artă reusim să întelegem și  altfel sufletul celor pe care-i privim. De asemenea, așa cum sugerează și titlul expoziției, ”În Căutarea Timpului Pierdut”, pictorița și-a dorit ca prin imagine să lase ceva în memoria celorlalți. Expoziția este interesantă și demnă de apreciat. Cu siguranță cei care vor viziona lucrările expuse pe simeze nu vor fi dezamăgiți.

Câteva cuvinte despre Dragomir Eleonora:

Data nașterii: 21 ianuarie 1969
Locul nașterii: Buzău
Liceul: Colegiul Naţional B. P. Hasdeu Buzău
Facultatea : Masini Hidraulice si Pneumatice Universitatea Politehnica Bucuresti

În Bucureşti am descoperit viaţa culturală, Casa de Cultură a studenţilor Grigore Preoteasa, unde aveam o cinematecă de calitate comentată foarte bine de „Nea Dumi” şi teatrul studențesc Podul, unde regretatul Cătălin Naum era profesor si regizor. Am activat aici 2 ani ca actor amator, între 1989 si 1991.
La facultate nu mi-a fost niciodată greu, Liceul Hasdeu mi-a format cunoştinţe solide, nu uram meseria. Apoi am avut marele noroc că domnul Repan și Priscilla Smith (una dintre actriţele care au jucat în spectacolul original „O Trilogie Antică” de la teatrul La Mama, New York) au venit să vadă spectacolele din POD. Ne-au invitat la preselecţie şi aşa am ajuns să fac parte din corul spectacolului „O Trilogie Antică” pus în scenă la Teatrul Naţional din Bucureşti de către regizorul Andrei Şerban, pe atunci director al teatrului. Eram una dintre cele patru Ecluon (un clopot pur şi cristalin ca lumina unui răsărit) din Medeea (ca rol individual), dar în cor cântam pe parcursul tuturor celor 3 piese Medeea, Troienele si Electra. Toate repetiţiile au fost într-o vacanţă. A fost extraordinar de frumos, cele mai adânci drame se descriau în imagini (muzică, dans, scenografie, costume, ritmuri, stări) de o inegalabilă frumuseţe. Nu ştiu ce simţeau spectatorii, mama, de exemplu, a spus că e un spectacol ciudat, dar eu simţeam toată această minunată frumuseţe în interior. E o emoţie pe care cu greu mai ştii să o redescoperi şi să o egalezi apoi.
În 2003 am absolvit facultatea, am venit la Piatra-Neamţ, prin căsătorie, am devenit profesor la Liceul de Chimie, mă consolam cu gândul că voi putea înfiinţa o trupă de teatru, dar a trebuit să fac mult mai multe și încercarile mele regizorale cu elevii au fost destul de timide. Am găsit o portiţă de a-mi continua educaţia artistică prin Școala Populară de Arte, din păcate nu avea secţiunea regie, aşa că am mers la pictură şi am descoperit că îmi place. Am absolvit Școala Populară de Arte din Piatra Neamț în anul 2003 , clasa doamnei profesoare Rucţuli Medeea.
În Colegiul Cartianu sunt coordonatorul Comisiei pentru Proiecte de Integrare Europeană, (peste 50 de proiecte implementate până în prezent). Am dezvoltat şi aplicat permanent metode nonformale de educaţie destinate elevilor cu cerinţe educaţionale speciale. Aici folosesc teatrul, comunicarea vizuala, arta decorativa şi populară.
Înainte de acestă expoziție personală am mai participat la două expoziţii colective organizate de Galeria Era, „Era brazilor de Crăciun ( unde am venit cu un brad din materiale reciclate , evident bazat pe o nouă invenţie) şi cu câteva icoane, şi la expoziţia dedicată Dragobetelui unde am avut 2 tablouri.”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. legio spune

    M-am cam saturat de asa zisi critici de arta Strochi si Emil Nicolae (Nadler) , oare acest targ al neamtului nu mai are in tineret capete luminate? Aceste doua exemplare ,mai urmeaza sa fie moase comunale . Oare daca ar fi o expozitie de trofeie de vanatoare sau una de autoturisme ,tot acestia vor fi cei care deschid evenimentul? De unde atata genialitate ca sa apari ca un critic oricand si la orice? Eu stiam de ,,relatiile si prieteniile ” din lumea artei dar chiar sa boicotezi asa vizibil un coleg de breasla ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate