Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
  • :
  • :

Cea mai bună echipă politică ce a condus județul Neamț după ’89

Analizând acuzațiile ce se aduc conducerii actuale PSD+ALDE la nivel județean și comparându-le cu ce suspiciuni planau asupra celorlalți care au mai condus județul în decursul ultimilor 25 de ani, concluzia statistică (matematică) este că acum este cel mai bine și sunt cele mai puține suspiciuni de furat din banii publici, și asta nu o spunem noi, ci cifrele și chiar ziarele care sunt contra PSD.

Imediat după revoluție, conducerile Consiliului Județean Neamț au fost acuzate că au contribuit la devalizarea industriei județului Neamț și la înstrăinarea a o mulțime de terenuri și bunuri. Din păcate, timpul a dovedit că așa a fost, iar jaful a fost unul colosal. Dacă ne uităm la articolele din presa vremii, vedem suspiciuni de furăciuni de sute de milioane de euro.
După asta a urmat o perioadă de dreapta ce a culminat cu o combinație toxică Culiță+Ștefan. În toată această perioadă, presa, inclusiv noi, a scos public suspiciuni despre jafuri de proporții plecând de la cel puțin jumătate de milion de euro în sus.

Acum când este PSD la butoane la CJ Neamț și județul Neamț are parte de cea mai violentă opoziție în zona media, tot ce apare ca suspiciune în spațiul public se referă la sume absolut derizorii în comparație cu ce era înainte și la fapte absolut banale, dacă e să le comparăm cu ce era înainte. Acum conducerea județului e acuzată de ceva combinații pe la un târg de crăciun, că a oprit nu știu ce licitație, că au fost luate niște lucrări de firme apropiate de niște politicieni, că a cumpărat consiliu județean un covor cu un preț mai mare, că se dau bani prea mulți sau sunt direcționați pe servicii de promovare, reparații auto sau combustibil și foarte multe alte astfel de lucruri pe care când le citesc cei care au jefuit în ultimii 25 de ani acest județ se tăvălesc pe jos de râs.

Dacă ne mai uităm și la faptul că în ultimul mandat al CJ Neamț nici nu s-au făcut credite să se îndatoreze județul, au venit bani guvernamentali cât nu au venit în niciun alt mandat și finanțări o mulțime, nu putem concluziona decât că statistic acum este cu mult mai bine și asta nu pentru că o spunem noi, ci o spun cifrele și chiar cei care contestă cu spume la gura conducerea CJ Neamț. După cum observa toată lumea, de exemplu acum, în luna septembrie, cei care au o pasiune din a critica conducerea județului, sunt foarte înnebuniți de faptul că se depășește termenul de reparare a podului de la Preluca și fac pentru asta evenimente pe Facebook. Nu reproșează nimeni că se face lucrarea greșit, că se fură vreun leu, că o face o firma aservită de prin Neamț, ci doar că nu se respectă termenul de execuție. Pe bune? Asta e tot? Da. Asta e tot ce pot spune criticii care își ocupă timpul cu o campanie penibilă pe aceasta tem[. Pentru comparație vă dăm câteva exemple de teme cu care ieșeam noi în luna septembrie a altor ani în care chiar se fura serios în acest județ.

În luna septembrie 2011 :
– un om a fost păgubit de către primăria Piatra-Neamț cu un teren în valoare de vreo 500.000 euro (click aici pentru articol)
– campanie de presă contra modului în care s-a construit actuala banca din fața unei grădinițe din Piatra-Neamț, afacere de sute de mii de euro și mormane de bani date șpagă. (click aici pentru articol)
– vă povesteam despre șmecheria cu Pietonalul Piața 22 Decembrie, o afacere care a muls sute de mii de euro de la municipalitate și totul a fost o țeapă. (click aici pentru articol)

În luna septembrie 2012 :
– ne străduiam să oprim distrugerea TT  (click aici pentru articol)
– cum s-au dat absolut inutil 100.000 euro pentru un eveniment (click aici pentru articol)
– cum a împărțit primăria miliarde de aiurea (click aici pentru articol)

În luna septembrie 2013 :
– s-au ținut două ședințe de CL simultan la o firmă privată și s-a aranjat să se aprobe finanțarea unui drum inutil de vreun milion de euro (clickaici pentru articol)
– au fost defrișate zeci de hectare de pădure din Neamț și milioanele de euro au fost încasate de un terorist (click aici pentru articol)

În luna septembrie 2014 :
– s-a furat și vândut un teren din Piatra-Neamț cu 9 milioane de euro (click aici pentru articol)
– a luat o primărie din Neamț un miliard ca să îi lase pe cei de la Prospecțiuni să facă ce vor (click aici pentru articol)
– s-au furat vreo 100.000 salcâmi care trebuiau sa fie puși pe unde se înzăpezea (click aici pentru articol)

Păi în comparație cu ce suspiciuni erau în spațiu public în anii de dinainte ca județul să fie condus de PSD și asta doar din partea noastră și doar în luna septembrie, ce vedem acum sunt niște glume. Dumneavoastră, cei care citiți acum acest articol, puteți să dați exemplu de o suspiciune, din ultimii ani, de furat sute de mii sau milioane de euro la nivelul Consiliului Județean Neamț sau la orice primărie PSD-istă din Neamț?

Dacă nu aveți asemenea suspiciuni, atunci să știți că cei de la PSD, Guvern, CJ Neamț sunt suspecții principali, vinovați, criticați și tot ce mai e nevoie pentru că lucrarea de la podul de la Preluca nu va fi gata pe 9 septembrie, ci când va vrea mușchiul constructorului care se mișcă precum melcul când doarme. Această nerealizare este sfârșitul lumii pentru cei care îi critică pe cei care conduc județul acum. Nu vreo hoție de câteva milioane de euro cum erau înainte, nici măcar un tomograf de jumătate de milion de euro, un târg de turism de vreo 100.000 euro, sau ceva mai serios, nu… Nefinalizarea la termen a lucrării de la Preluca este vârful de lance al luptei anti-PSD. 🙂 

Dumneavoastră nu vă rămâne decât să alegeți între singurele două variante posibile. Ori cei care conduc acum județul nu fura nici măcar 10% din cât se fura înainte. Ori cei care îi critică și le caută nod în papură sunt niște incompetenți făcuți grămadă.

I.R.
2 comentarii la “Cea mai bună echipă politică ce a condus județul Neamț după ’89

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *