A fost furat soarele copiilor !!!

5

Pe un frumos bulevard din Piatra Neamt, in vecinatatea unui prestigios tribunal se inalta o mare cladire a unui om amarat. Ce e asa spectaculos la aceasta cladire ? Absolut nimic decat ca va fi inchiriata pe bani frumosi unei banci care din zvonuri reiese ca ar fi BRD. Ce nu se vede din strada este gradinita din spatele cladirii.


Dupa cum va spuneam, in spate este o gradinita unde nu putini copii de bugetari mai mult sau mai putin importanti isi petrec o parte din copilarie. Daca te uiti din strada nu se prea vede nimic. Daca te apropii de fatada gradinitei nu o prea bagi de seama, crezand ca e un perete lateral fara nicio importanta, dar daca intri in gradinita incepi sa iti faci cruce. Cladirea este exact in fata geamurilor de la clase. Nici nu te poti sinucide, ca, daca sari pe geam, dai cu capul de frumoasa cladire. Distanta dintre geamurile gradinitei si cladire este mai mica decat curtea de aer de la un penitenciar si face ca soarele sa nu bata in clase niciun centimetru, nici macar un minut pe zi.
Nu stim cine a avut atata magarie in instalatie sa construiasca asa ceva in fata geamurilor gradinitei, nu stim daca exista vreun nebun care sa fi dat asemenea autorizatii ilegale de constructie, dar este clar ca vorbim de o nesimtire maxima si imposibil de conceput .Va invit sa vizitati clasele gradinitei si sa vedeti ce sentiment religios va cuprinde si cum veti incepe sa va faceti cruce vazand minunatia. Poate vom face candva poze si din clase. Deocamdata nu am vrut sa fie dat nimeni afara pe motiv ca ne-a permis accesul sa vedem minunatia.
Asteptam cu nerabdare sa vedem ce banca sau institutie va dori sa se mute in acest edificiu si sa isi asocieze imaginea cu lipsa sorelui pentru copii.
Daca se petrecea o asa minunatie la Nisa, de exemplu, cineva facea puscarie sigur si cladirea era demolata instant. La Piatra Neamt parintii sunt revoltati, dar inutil, iar lucratorii de la gradinita sunt bugetari si oricat ar fi de suparati isi musca limba si inghit in sec.
Dar va veni si ziua cand cineva va plati pentru aceste magarii. E o chestiune de timp pana ce cei care au permis tot felul de constructii minunate si nu au demolat ce a fost fara aprobare vor plati cu libertatea o nenorocire ce se va produce sigur intr-o buna zi. Statistic, exista mai multe sanse sa faci o crima si sa nu fii prins decat sa accepti magarii in constructii si sa nu faci putina puscarie.
Legal, aceasta cladire a primit autorizatie de constructie din partea Primariei Piatra Neamt, dar, pe surse, am aflat ca cei din Comisia de Urbanism de la Primaria Piatra Neamt au explicat constructorului ca trebuie sa construiasca in trepte  ca sa respecte normele de insorire a cladirii invecinate, ceea ce nu s-a intamplat in realitate.
Acum cei care ar trebui sa ia masuri, daca nu sunt corupti pana in maduva oaselor, sunt:
– Primaria Piatra Neamt, pentru ca nu a respectat ce a zis Comisia de Urbanism;
– Agentia de Mediu care sigur nu a emis autorizatia in acest context;
– Inspectoratul in Constructii care trebuie sa observe ca nu se respecta normele elementare la aceasta constructie;
– Pompierii care au reglementari clare in ceea ce priveste distantele intre constructii;
– Directia de Sanatate Publica care, la fel, are in supraveghere legislatia cu privire la conditiile de insorire.
Orice scuze ar gasi constructorul sau institutiile care trebuie sa controleze si sa sanctioneze aceasta lucrare, noi care suntem putim mai inapoiati in materie de legislatie in constructii stim ca distanta dintre cele doua cladiri ar fi trebuit sa fie egala cu jumatate din inaltimea celei mai mari cladiri.
Haideti sa vedem impreuna, mai de aproape, distanta dintre cladiri.
Dupa cum se vede cu ochiul liber, distanta este mai mica decat distanta legala la care stau doua gaini in cuibar si nici macar nu se poate masura cu ruleta, fiind nevoie de un subler.
Poate nu ar fi o mare problema incalcarea barbara a regulilor elementare in constructii daca in locul gradinitei ar fi fost o casa particulara al carei proprietar accepta tacit aceasta situatie, dar vorbim de o gradinita unde copiii vor vedea pe geam de azi inainte … un zid.
Daca ar exista in Piatra Neamt un conducator adevarat, ar dispune ca gradinita sa se mute in sediul uneia dintre institutiile care ar fi trebuit sa controleze si sa opreasca aceasta constructie ca sa suporte cei vinovati consecintele acestei invecinari urbanistice inedite .

Ionel Ionel

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. popa gheorghe adrian spune

  Autoritatile platite din bani publici fac trafic de influenta, droguri, organe, imobiliare…etc…cu asta se ocupa cei care trebuie sa slujeasca cetateanul

 2. Costel spune

  Este o sfidare si o lipsa e
  lementara de bun simt privind normativele in constructii !!! Ce fac autotitatile platite din bani publici ??? .

 3. janel iosub spune

  Parca este tras la indigo cu cladirea lui Miuta Stoica. Autorizatiile legale sau nelegale, au mai putina importanta atata timp cat cineva din „clan” doreste musai sa construiasca ceva! Parca aud vocea lu Pinalti:” Ci vrei ua daca legea so respectat, esti spri ghinili societatii”!

 4. constantin spune

  este o sfidare si o lipsa de bun simt ca atunci cand mergi la tribunal sa fii nevoit sa ocolesti deoarece trotuarul este ocupat de un constructor nemernic.abuzul este continuat la terasa de peste drum unde are loc traficul de inluenta si vcumpararea justitiei mijlocita de fosti judecatori si procurori carora pensia de 8000 lei nu le ajunge si au luat roba de avocat cata lipsas de bun simt si aroganta

 5. fanel fanel spune

  Constructorul este muncitorul care acum e baron COSTICA POPESCU. El a facut toate casele militienilor din Piatra Neamt si a procurorilor.Mi-e greata de politica lu Pynalti si a mafiei locale

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate