Ce se întâmplă cu pacienții după ce intră pe poarta spitalului din Piatra-Neamț

0

După cum am precizat aici (click), s-a anunțat astăzi redeschiderea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț și pentru pacienții non-COVID. Spitalul din Piatra-Neamț rămâne în continuare și spital suport-COVID, alături de spitalul din Bisericani.

Întrucât există patologie mixtă și risc de infectare dacă nu se respectă în detaliu toate măsurile de prevenție și circuitele dedicate, aparținătorii nu pot veni în vizită la pacienți, precizează managerul spitalului din Piatra-Neamț, dr. Silviu Verzea. (click aici)

Iată care este traseul pacienților care au nevoie de internare în spital:

„Pacientul care vine în urgență este evaluat și triat ca și până acum, numai că nu mai este trimis la Roman. Acesta se va interna, dacă este necesară internarea, într-una din secțiile spitalului, dar pe niște spații tampon, pe care le-am identificat și propus. Toți pacienții pe care îi internăm sunt considerați suspecți. La momentul internării se recoltează testul pentru coronavirus, al cărui rezultat vine în 24 de ore. Acest rezultat ne va permite să îl transferăm în alt sector. Pentru pacienții pozitivi există spații speciale unde vor primi tratament. Spre exemplu, un pacient chirurgical care se prezintă la UPU, în urgență, și este necesară intervenția în ziua respectivă, se internează  la etajul 1, este testat. Dacă necesită tratament chirurgical urgent, este transferat în sala de operații, se operează și dacă necesită tratament de terapie intensivă, merge în ATI, la etajul 2, cel de suspecți. Dacă poate fi adus înapoi pe secție, este adus la etajul 1, până când îi vine rezultatul. Dacă rezultatul este negativ, este urcat pe secția de Chirurgie. La fel vom proceda și cu celelalte specialități chirurgicale de la etajele 2 și 3.”, a declarat managerul spitalului din Piatra-Neamț, dr. Silviu Verzea.

Pe zona de ATI precizăm că la etajul 3 sunt 12 paturi de terapie intensivă dedicate pacienților confirmați cu COVID, iar la etajul 2, unde sunt cele 25 de paturi de terapie intensivă, pentru a exista o distanțare între pacienți sunt folosite doar 12.

Dr. Cătălin Herghelegiu, epidemiolog, precizează: „Vom avea suspecți la pavilionul chirurgical de la etajul 1, la Boli Interne – etajul 4,  1 palier de suspecți la nivelul Pediatriei și 1 pavilion de suspecți la nivelul secției de Psihiatrie. Vom avea suspecți și la etajul 4, la Obstetrică-Ginecologie. Aceste persoane vor fi testate, așteptăm rezultatul și în funcție de rezultat ele vor fi direcționate fie spre zone de confirmați pozitivi, fie pentru zone de non-covid. Pacienții pozitivi cu forme ușoare vor fi transferați la Bisericani, unde până acum au fost 59 de pacienți internați. Dacă formele sunt medii, pacienții confirmați vor fi internați în secția de Boli Infecțioase.”

La spitalul din Piatra-Neamț se pot efectua cam 50 de teste pe zi, putând gestiona cam tot atâția suspecți de COVID pe zi. În caz de aglomerare, se va apela la spitalul din Roman.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate