S-a redeschis Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și pentru pacienții non-COVID

1

În cadrul unei conferințe de presă la Instituția Prefectului Neamț, s-a anunțat astăzi redeschiderea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț și pentru pacienții non-COVID. Spitalul din Piatra-Neamț rămâne în continuare și spital suport-COVID, alături de spitalul din Bisericani.

Dr. Daniela Marcoci de la DSP Neamț a precizat: „Așa cum știți, la solicitarea tuturor factorilor din județ și opiniei publice, astăzi Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț se va deschide pentru servicii medicale COVID și non-COVID care au beneficiat de servicii doar în celelalte spitale din județ: Roman, Tg. Neamț, Bicaz. Suntem de acord că este necesar ca bolnavul din județ să beneficieze de servicii într-un spital care poate oferi unele particularități în servicii medicale pe care celelate spitale din județ nu le pot acorda. În această dimineață, am primit o propunere nouă din partea spitalului cu circuite funcționale pe pavilion chirurgical și medical, s-au adus propuneri vizavi de modalitatea de desfășurare a activității. Vom aviza farovabil activitatea SJU Piatra-Neamț, cu aceeași reținere vizavi de circuitele funcționale. Sunt circuite adaptate menite să minimizeze riscul pentru pacienți și personal. Pacienții se împart în COVID, suspecți și non-COVID, se impune purtarea echipamentului de protecție, personalul medical trebuie să fie împărțit și să nu se facă intersecția între cele 3 categorii de pacienți. Sperăm ca în aceste condiții, serviciile medicale oferite să nu pună probleme nici pentru pacienți, nici pentru personalul medical. Dorim să vedem o implicare directă a șefilor de secție și asistenților șefi în asumarea deschiderii spitalului, pentru că nu am văzut decât opinii pe rețelele de socializare, fără a fi opinii directe în materialele de lucru. Dorim succes colegilor!”

Dr. Silviu Verzea, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, a declarat: „Există o mare așteptare în rândul pacienților din oraș și județ în legătură cu redeschiderea spitalului către categoria largă de pacienți non-COVID. De la redeschiderea ambulatoriului, au avut loc 4600 de consultații în policlinică. Este un moment important în care putem răspunde acestor așteptări. Am revenit la propunerea inițială în care am precizat mai clar circuitele și spațiile și prin aceasta să oferim posibilitatea ca toate secțiile să își redeschidă activitatea. Mulțumesc spitalelor care ne-au sprijinit, în special spitalului de la Roman pe care îl rugăm să ne mai sprijine și în continuare, deoarece vom fi limitați de mai mulți factori. Vorbim de capacitatea de testare a laboratorului nostru – suspecții care trebuie testați. De asemenea, referitor la spațiul de cazare: suspecții ocupă singuri un salon și e posibil ca în spital capacitatea de cazare a pacienților să fie depășită. Mulțumesc Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, întregului personal care a gestionat pacienți cu o patologie cu totul nouă.”

Prefectul de Neamț, George Lazăr, a precizat: „Apreciez munca depusă de colegii de la DSP Neamț, nu e ușor să redeschizi pe niște circuite care sunt parțial funcționale pentru a gestiona cazuistica COVID și non-COVID, a fost o muncă titanică în spate și multă responsabilitate, deoarece DSP își pune semnătura și avizează acest lucru. Aceasta redeschidere revine în contextul unui județ în care suntem într-o zonă de platou sau în scădere față de perioada de vârf a crizei pe zona de coronavirus. Nu avem cazuri multe în fiecare zi în Neamț, chiar suntem într-o zonă bună, aș aprecia. Mai există solicitări din mediul pacienților non-COVID care au ajuns în ultima perioadă la Roman, spitalele celalalte având doar o cazuistică limitată. Rog cadrele medicale să aibă o atenție deosebită și să respecte circuitele, regulile DSP și tot ce înseamnă prevenirea unui eventual focar la SJU Neamț. Avem și susținere de la Ministerul Sănătății în acest sens.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Dl Scarbescu spune

    Bolnavii din Neamț aveau nevoie de asta.Doamne ajuta sa nu mai izbucnească niciun focar!Imi permit sa i sugerez d-lui Dr Verzea sa fie atent la cadrele medicale medii și personalului auxiliar care în timpul liber sunt mai mult decât relaxate.Asi îndrăzni să spun că mai sunt și medici mai tinerei foarte zburdalnici.Daca nu mă crede să urmărească Facebook,găsește acolo dovezi.Ar fi păcat pentru un bolnav care merge la spital sa se facă bine sa nu se mai întoarcă din cauza unora care ar fi trebuit să l facă bine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate