Camera Agricola Neamț, o escrocherie pe care nu vrea nicio instituție a statului să o desființeze

10

Au trecut deja doi ani de când funcționează perfect legal escrocheria județeană intitulată Camera Agricolă Neamț. Absolut nicio instituție a statului român nu intervine sub nicio formă pentru a stopa păcălirea gospodarilor din Neamț.camera-agricola-neamt
Mai concret, există o instituție oficială denumită Camera Agricolă Neamț și un ONG care a obținut într-un mod total dubios numele de Camera Agricolă Neamț. Gospodarii din Neamț sunt duși în eroare de denumirile identice și crezând că se adresează instituției oficiale sunt atrași în tot felul de ”proiecte” dubioase făcute prin Camera Agricolă paralelă. Unii spun că de fapt cei care sunt paraleli nici nu înregistrează actele, folosesc chitanțiere false, contracte pe care nu le înregistrează nicăieri și păcălesc oamenii de bună credință să le dea datele și să se înscrie în tot felul de proiecte din care nu li se întoarce nimic și se presupune că cineva încasează bani în numele țăranilor din Neamț.
Cum e posibil să se întâmple așa ceva? Pai, atât timp cât poți să îți faci un ONG care să aibă fix numele unei instituții oficiale e clar că ai pârghiile necesare în sistemul corupt ca să nu fii luat la întrebări de nimeni. E de ajuns să vă spunem că de doi ani Instituția Prefectului Neamț știe că funcționează această escrocherie, dar nu se ia nicio măsură cu atât mai mult cu cât această Cameră Agricolă paralelă a fost invenția grupului infracțional care este judecat acum pentru furtul a 3 milioane de euro din banii europeni pe proiectele de la APDRP Neamț.

Pe același subiect:

Camera Agricolă Neamț și-a luat țeapă de la guvern
In seara asta dansam in familie la Camera Agricola Neamt, institutie condusa de doua rude ale Tovarasului Culita Tarata
Consiliul Județean Neamt ne lamurește ce e cu Camera Agricolă
CAMERA AGRICOLA JUDETEANA NEAMT nu este CAMERA AGRICOLA JUDETEANA NEAMT
Instituția Prefectului Neamț nu vrea să se autosesizeze în legătură cu o clonă a unei instituții de stat ce funcționează în Neamț
Avem două Camere Agricole la Neamț. Una oficială, alta a ”băieților deștepți”

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
10 Comentarii
 1. SERGIU MATACHE spune

  Pentru o corecta informare a opiniei publice si mai ales a distinsului jurnalist ( sper sa nu gresesc cu privire la profesia celui care a scris acest articol ) Robert Iosub ma vad nevoit sa fac anumite clarificari cu privitre la chestiune :
  -.Camera Agricola Judeteana Neamt este constituita legal in baza O.G.26/2000 privind infiintarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor si a Leg.283/2010 privind infiintarea si functionarea camerelor pentru agricultura , industrie alimentara .piscicultura , silvicultura si dezvoltarev rurala iar chestiunea privind denumirea si legalitatea cererii de infiintare si functionare este data de sentinta judecatoreasca si de inscrierea in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor privind acordarea personalitatii juridicenr.9364/279/02.02.2012.
  Cu alte cuvinte , astfel incit sa inteleaga si distinsul jurnalist Robert Iosub aceasta institutie pe care dumnealui o contesta cu o consecventa demna de o cauza mai buna este infiintata si functioneaza in baza unei hotariri judecatoresti emisa de o instanta judecatoreasca si are ca membri fondatori asociatii , fermieri persoane fizice si juridice si alte organizatii reprezentative pentru fermieri atit din domeniul vegetal cit si zootehnic la nivel judetean ,care au consimtit in mod liber la aceasta asociere in scopuri reprezentative din punct de vedere al intereselor legitime.
  Distinsul jurnalist face o confuzie voita intre Camera Agricola Judeteana Neamt infiintata in baza temeiurilor legale susmentionate si fostele OJCA ( oficiile judetene de consultanta agricola ) transformate in baza H.G. 1609/2009 si a unor HCJ in Camere Agricole Judetene si care intre timp printr-un alt act legislativ respectiv Leg.. nr.157/2016 au fostdesfiintate si trecute in subordinea Directiilor Agricole Judetene astfel incit contestarea domnului ziarist pe tema faptului ca exista 2 institutii cu denumiri similare lucru care ar putea crea confuzie in rindul fermierilor nu mai are niciun temei .
  In ceea ce priveste chestiunea cu chitantiere false si contracte neinregistrate ,cu bani incasati de la fermieri in mod nejustificat cred ca distinsul domn jurnalist a fost indus in eroare si ca dintr-o dorinta deosebita de a se pune in slujba adevarului si numai al adevarului l-a facut sa si greseasca !
  Daca ar fi prima oara cind distinsul domn jurnalist a gresit sau daca ar fi prima oara cind un jurnalist greseste in raport cu anumite subiecte am putea crede ca este o chestiune intentionata dar suntem absolut siguri ca doar dorinta de a prezenta ca si adevarate anumite lucruri prezentate in mod tendentios de anumite persoane interesate dar fiind neadevarate l-au facut sa greseasca si sa mearga pe mina surselor dumnealui .
  Domnule Robert Iosub va rog daca aveti vreun fel de teama precum ca o anumita institutie functioneaza ilegal , cu atit mai mul Camera Agricola Judeteana Neamt sa va adresati celor in drept pentru a va putea pune la dispozitie toate lamuririle si documentele necesare pentru lamurirea situatie reale !
  Incercati sa va informati de la surse veridice si nu sa lansati articole pe principiul poate pica publicitate din partea unilor sau altora sau ca cineva s-ar putea sa va bage in seama doar pentru ca bateti cimpii si pe acest principiu si cel al libertatii de exprimare puteti spune orice despre oricine !
  Toate aceste lucruri vi le spune un om care a fost angajat al institutiei si care stie despre ce vorbeste atunci cind deschide gura si bate in tastele PC-ului !
  Cu stima pentru toti cei care isi spun jurnalisti si isi respecta profesia !

  ADMIN: Vorbiți de Camera Agricolă Neamt care și-a pus afișe prin primării dar fără să specifice ca nu e cea oficială ?
  http://www.ziarpiatraneamt.ro/camera-agricola-judeteana-neamt-nu-este-camera-agricola-judeteana-neamt

  Vorbiți de Camera Agricola care are sediul pe proprietatea familiei Culiță Tărâță ?
  http://www.ziarpiatraneamt.ro/camera-agricola-judeteana-neamt-nu-este-camera-agricola-judeteana-neamt

  Vorbiți de Camera Agricola pe unde coordona treaba domnul Bălau care acum se pregătește sa meargă la pușcărie pentru deturnarea fondurilor pe agricultură de la APDRP ?

  Vorbiți de Camera Agricolă care făcea întâlniri la Durău cu primarii dar nu le spunea la niciunul ca e ONG si oamenii trăiau cu impresia ca au mers la o întâlnire cu o instituție a statului ?

  Vorbiți de un ONG care CONTRAR ORICĂREI LEGI a reușit să își pună un nume identic cu cel al unei instituții de stat ?

  Despre aceasta Camera Agricolă vorbiți ? Că nu îmi dau seama ….

  1. SERGIU MATACHE spune

   In continuare sunteti in eroare !
   Nu are nicio legatura d-l Balau cu institutia si nu are nicio legatura cu nu stiu ce intilniri pe la Durau !
   Va rog, haideti sa ne auzim sau sa ne vedem la sediul institutiei ca sa vedem exact despre ce este vorba !

   ADMIN : Cu cea mai mare placere. Vă rog lasati in comentariu datele de contact, nu vor fi publicate ci doar sa stim unde vă putem contacta. Ar fi foarte important ca oamenii să stie si puctul dumneavoastră de vedere.

  2. SERGIU MATACHE spune

   Ce treaba are d-l Balau cu institutia constituita pe cu tot alte principii/ Mai ramine putin si spuneti ca si d-l Astanei ar avea legaturi cu institutia ! Va rog frumos daca aveti nelamurirri adesati-va institutiei pentru a primi raspunsuri la toatte intrebarile dumneavoastra !Credeti-ma ca sunteti intr-o grava eroare de aperciere , cel putin !
   In primul rind nu mai exista o alta institutie cu aceeasi denumire la acest moment !

   ADMIN: Să umblăm la istorie 🙂
   Prin ordinul pefectului George Lazăr s-a dispus constituirea Comitetului judeţean de iniţiativă care este un organism cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Camera Agricolă Neamţ. Comitet care are următoarea componenţă: ing.Traian Vararu, ing. Vasile Nica consilier judeţean…etc. Instituţia Prefectului plus reprezentaţii formelor asociative din agricultură şi conexe. Din rândul acestora fac parte: Agavriloaie Tiberiu- cenzor la Asociaţia Crescătorilor de Albine Neamţ; Bălău Radu -director la Agricop Cooperativă Agricolă, comuna Zăneşti… etc. Vă spune ceva numele de BĂLAU DARU de aici ?
   Sau poza cu sediul Camerei Agricole ONG, sediu administrat de insuși BĂLĂU RADU la acea vreme nu vă spune nimic ? http://www.ziarpiatraneamt.ro/prospectiuni-sa-firma-contra-careia-ies-nemtenii-strada-isi-sediul-cladirea-unei-firme-ce-apartine-familiei-tarata

   Sau poate vreți o părere de presedinte de consiliu județean sau una de prefect : http://www.ziarpiatraneamt.ro/avem-doua-camere-agricole-la-neamt-una-oficiala-alta-a-baietilor-destepti

   Oricum vă multumim pentru invitatie. Vom veni sa lămurim la fata locului situația.

   1. SERGIU MATACHE spune

    Va asigur ca sunteti intr-o grqava situatie de eroare si ca informatiile pe cre le detineti nu sunt cele care sa va faca sa intelegeti situatia reala .Punct ! Restul e tacere ca sa parafrazam titlul unui film recent de la TVR 1 !

 2. Elena spune

  Dupa moartea parintilor ne m lovit de atita birocratie… timp pierdut… ca pana la urma am inteles, ca o doctorita veterinara face legea in com. Bodesti. Duce animalele la care proprietar doreste ea… ia bani pe CROTALE de la proprietar… asa am renuntat la animale cheltuielile depaseau veniturile.

 3. Leo Leo spune

  Conduc flamanzii din comunism , nus’ ce va mai mirati?

  1. Mihai spune

   E de 2 ani, adica de cand cei ca tine si-au luat tara inapoi.

 4. Daniela Irina spune

  acolo se spala bani.

  1. SERGIU MATACHE spune

   Ce intelegi prin bani si ce intelegi prin faptul ca se spala bani? Spune-ne si noua astia care intelegem olecutza mai greu!

 5. mickey999 spune

  Numere de telefon celular?
  Pai deja te pocneste direct in fata chestia asta!

  🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate