Activitățile Asociației „Născută Înger” Piatra-Neamț, între Covid-19 și stările instituite în țara noastră

0

MOTTO

„Noi și voi, uniți, am reușit să răspundem fiecărui mesaj venit din partea celui aflat în dificultate. Noi, voluntarii îngerilor, voi, cei cărora vă pasă, am construit o punte de iubire între Dumnezeu și om. O punte a iubirii și a dăruirii pe care am pășit cu înțelepciune, ghidați fiind de bunul Dumnezeu.” – Carmen Suciu

O perioadă de incertitudini pentru nenumărate familii din Neamț a început odată cu starea de urgență. Au rămas fără loc de muncă, veniturile, și așa mici, nu le-au fost suficiente, au fost dați afară din case, au adunat datorii, s-au îmbolnăvit… Acești oameni nu au fost uitați de Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț. Sute de familii au fost vegheate, cu toate riscurile pentru voluntari, în perioada stării de urgență, dar și în starea de alertă. 10-12 ore pe zi în combinezoane, pe drumuri, cu vorbe bune și daruri pentru cei profund afectați de această perioadă dificilă… Asta au făcut și fac în continuare voluntarii îngerilor.

Citește și Mai sunt OAMENI printre noi? Dacă da, un pas în față, vă rugăm! – Carmen Suciu are nevoie de ajutor

Starea de urgenta instituita in martie a adus pentru multi dintre noi o stare de incertitudine,o panica care a cuprins multi batrani, plus de asta au ramas multi fara locuri de munca. Nu am ignorat niciun mesaj, niciun apel venit, am fost in strada din prima zi.

Nu avem culoare politica, singura culoare a noastra este cea a iubirii neconditionate, a luminii, insa multumesc tuturor politicienilor care ne-au sprijinit in campaniile noastre, multumim si celor care s-au implicat pe teren alaturi de noi.”, ne-a declarat Carmen Suciu, voluntarul în primă linie al Asociației Născută Înger.

Și pentru că toate se fac cu oameni, pentru oameni, e timpul mulțumirilor adresate de Carmen Suciu tuturor aliaților săi în lupta pentru fapte bune:

Mulțumesc tuturor oamenilor care ne-au susținut și ne susțin în misiunile îndeplinite de ani și ani, oameni simpli, oameni pentru care iubirea de Dumnezeu și om este mai presus de orice virus sau pandemie, de incertitudine.

Primăria Piatra-Neamț // DAS Piatra-Neamț – Când cazurile sociale devin copleșitoare

„Vreau sa-i multumesc mult domnului primar Dragos Chitic care intotdeauna ne-a sprijinit in cazurile prezentate, care a fost alaturi de noi in orice actiune ce vizeaza omul aflat in nevoi.

Multumesc DAS Piatra Neamt, doamnei director Berea Ana pentru profesionalism si pentru sprijinul acordat atunci cand am fost depasiti de gravitatea cazurilor sociale. Impreuna am format o echipa in primile zile ale starii de urgenta din martie.”

Mihai Tărâță și Asociația „Culiță Tărâță” – Omul care niciodată nu spune „NU”

„Multumesc infinit Asociatiei „Culita Tarata” pentru sprijinul acordat permanent oamenilor aflati pe malul prapastiei, multumesc domnului inginer Tarata Mihai, omul care a contribuit la salvarea atator vieti, omul care la ora 24 ne-a platit salvarea pentru o micuta care trebuia sa ajunga urgent in Turcia. Omul care ne-a oferit tone de alimente pentru cei flamanzi, pentru cei fara o bucata de paine pe masa. Domnul inginer Mihai Tarata e omul care niciodata nu mi-a spus ,,NU” la vreun mesaj de ajutor.”

Voluntarii Îngerilor

Carmen Suciu le mulțumește în special voluntarilor care nu au stat o clipă pe gânduri și au mers alături de ea în teren, uneori câte 10, 12 ore pe zi.

Citește și [IMAGINI] Voluntarii eroi – Oamenii faptelor bune, cei care nu se plâng niciodată

„Multumesc Roxana, Ioana, Cecilia, Crina, Carmen, Cristina, Ana Maria I., Ana Maria N., Ana Maria D., Stefana, Ema, Stefan, Mihaela, Adrian, Bogdan, Andrei, Stefana, Dari, Nadia, Daniela, Dana D., Dana S., Denisa, Marius, Oana, Nela, Cezarina, Geta, Iulian, Bianca. Multumesc si voluntarilor care au fost o perioada alaturi de noi.”

Parlamentari „la apel!”

Multumesc celor doi parlamentari care au raspuns invitatiei, doamna Emilia Arcan si dl.Razvan Cuc si au vazut un alt chip al Romaniei, un chip plin de amaraciune.

Citește și Un senator de Neamț a mers pe teren cu Carmen Suciu, la marginea civilizației: „Ce-am putut să văd m-a înspăimântat!”

Carmen Suciu ne-a declarat că își dorește ca toți oamenii politici să-și dea mâna, să se unească și să conteze binele superior al cetățeanului român, mai mult decât orice.

Citește și Încă un parlamentar s-a alăturat Asociației „Născută Înger”. Pe teren, la familiile în impas din Piatra-Neamț (FOTO/VIDEO)

„Suntem la pamant in ceea ce priveste economia, avem cel mai mare exod de oameni din Europa pe timp de pace. Tineri, batrani, copii ce plang in fata neputintei, si noi alaturi de ei.

Iată un rezumat al activității Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț, în pandemie, semnat de Carmen Suciu:

Citește și: Peste 10 tone de alimente oferite, datorii achitate și un ocean de fapte bune – Totul cu sacrificii și multă dăruire. Da, se poate!

Am primit ajutor privind alimente, medicamente, plata unor facturi ale celor care au ramas fara gaz, apa sau curent electric, haine, incaltaminte, mobilier, electrocasnice de la Asociatia ,,Culita Tarata” și domnul inginer Mihai Tarata, de la oameni simpli, de rand care au daruit din putinul sau prea plinul lor celor aflati in dificultate.

Am castigat un concurs la BCR Bucuresti, constând în bani, 1000 euro, am primit donatii in bani de la diverse persoane carora le pasa de oameni, am reusit sa ajutam foarte multe familii cu kit-urile de supravietuire.

Un kit de alimente consta in produsele de baza, carne, lapte, cartofi, orez, paste, fasole, malai, zahar, oua, faina alba, drojdie, in jur de 40-50 kg.

Am oferit produse de igiena, masti, obiecte de imbracaminte, incaltaminte, mobilier, electrocasnice.

Am reusit cu ajutorul domnului Craivan Ciprian sa renovam casa celor patru frati din Cracaoani, inca nu-i finalizata, dar usor, usor vom reusi. Multumesc domnului Craivan Ciprian, Jurnal FM Piatra Neamt, Bogdan Rusu din Roman si tuturor celor care ne-au sprijinit in acest demers.

Am reusit sa fim alaturi de copii operati pe cord deschis, sa-i ducem la control la Bucuresti, sa le asigaram medicamentele, alimentele si cele necesare. Multumesc voluntarilor Ana Neamt, Ana Maria Danila pentru ajutorul in cazul acestor copii si deplasarea la spitalul ,,Marie Curie” Bucuresti.

Am putut asigura medicamente si alimente batranilor bolnavi si neajutorati, multumesc tuturor celor care ne-au ajutat in acest demers.

Multumesc medicilor din Piatra Neamt, Bicaz, Barlad, Iasi si Roman care ne-au sustinut si ne sustin.

Multumesc, Stefan Botez, pentru ajutorul neconditionat la Clinica Micromedica. Multumesc Dorina Simion pentru masa calda oferita zilnic de cinci luni pentru zece suflete, multumesc tuturor celor care ne-au sustinut si ne sustin sa oferim masa calda persoanelor fara adapost si altor 30 persoane.

Intre toate aceste impliniri sufletesti am avut parte si de dureri, mai ales in cazul Andreei Prundu care a plecat la cer. Venirea ei acasa a fost o lupta contracronometru, multumesc bunului Dumnezeu ca am reusit, multumesc dragei mele Gabriela Voinea, TVR 2 Bucuresti, un om implicat si plin de daruire pentru acesti micuti bolnavi.

Multumesc tuturor celor care ne-au sustinut sa se plateasca datoria ramasa catre spital, multumesc celor care au organizat inmormantarea, Gabriel si Carmen, multumesc tuturor celor care au contribuit la acest ajutor oferit familiei.

Multumesc si Asociatiei Ama Zambet de Copil Iasi pentru ajutorul oferit in cazurile copiilor bolnavi.

Multumesc Magicamp Bucuresti pentru sprijinul oferit in cazul surorilor Apetrei, al lui Raul Filip, Vladut si tuturor celor pe care ii sustin, cazurile care ne-au depasit din punct de vedere medical si social.

Si nu in ultimul rand multumesc dragei mele prietene Monica Sofron, cea cu care imi impart uneori neputintele, ne sprijinim reciproc in multe dintre cazurile preluate.

Multumesc tuturor celor care ne-au ajutat sa putem ajuta, fie cu alimente, pampersi, lapte sau bani.

Multumesc colegilor mei, voluntari, pentru daruirea lor, multumesc pentru timpul lor, iubirea si daruirea de care dau dovada zilnic.

Vreau sa multumesc si celor care ne-au ajutat sa îl scoatem din iad pe domnul din Turturesti, fara picioare, care locuia in conditii mizere si era in pragul neputintei, fiind plin de escare. Multumesc de ajutor Madalina Ciubotaru.

Citește și Oamenii buni fac minuni în timp record. Titi a fost scos din iadul în care locuia (NEAMȚ)

Apoi cazul baiatului din Iasi mancat de viermi, imobilizat la pat in urma unui tragic accident si pe care cu ajutorul unor oameni minunati am reusit sa-l ducem intr-un centru privat de recuperare unde este foarte bine ingrijit si da semne de recuperare.

Despre cazuri in plina pandemie, cazuri grele, in care uneori ramaneam in genunchi in fata neputinei am scrie pagini intregi.

Aici am relat o parte dintre ele si pentru care multumim infinit celor care ne-au sprijinit.

Voi, oamenii simpli, anonimi, sunteti adevaratii eroi, voi care ne ajutati si aveti incredere in noi. Oameni ingeri care ne-ati venit in ajutor ori de cate ori v-am solicitat sau v-am relatat cate un caz.

Multumesc ziarpiatraneamt.ro, Roman TV, stiri-neamt.ro, Vremea Noua Barlad – Cezarina Mironica, Evenimentul Iasi, Maura Anghel, Libertatea, Paul Tecuceanu, Elita Romaniei, Ramona Sandrina Ilie, multumesc tuturor care ne ajuta in a face cat mai cunoscute cazuri si necazurile cu care ne confruntam.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații în lei:

Asociația Născută Înger

CUI: 36063530

RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate