29 de ani de închisoare pentru grupul infracțional deconspirat de ziarpiatraneamt.ro

5

Ani de zile am scris despre cum fură banii europeni firmele satelit ale TCE 3 Brazi. Pentru aceste dezvăluiri am avut probleme greu de imaginat pentru oricine. Am deconspirat un imperiu care fura milioane de euro.
Și în urma articolelor noastre despre aceste hoții s-au demarat cercetări penale serioase de către DNA și în 2015 au fost arestați primii dintre acești infractori.

Când au avut loc și primele rețineri, în 2015, am dat un sfat public, în ziar, pentru cei condamnați azi ”ATENȚIE !!! Complicii infractorilor de la TCE 3 BRAZI mai au o șansă să se ducă să facă autodenunțuri ca să fie printre primii care participă  la loteria DNA unde scapă doar primii 6 din 49.” Ei nu au ascultat sfatul nostru. Au crezut în niște securiști care le-au spus că se rezolvă și iată, acum, merg la pușcărie după ce au furat milioane de euro bani europeni și nici măcar nu i-au furat pentru ei, ei au fost doar cei băgați la înaintare.

2 ani de investigații jurnalistice, 2 ani de cercetări penale, 3-4 ani de procese. 7 ani a durat să se dovedească că noi am avut dreptate când spuneam că se furau milioane de euro la lumina zilei în Neamț.

Azi instanța de judecată a decis definitiv și irevocabil:

BĂLĂU RADU – 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei și pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat.

MIHĂILĂ VASILE – 3 ani închisoare cu suspendare şi un termen de supraveghere de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei și pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat.

TĂRÎŢĂ COSTEL – 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei și pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat. Inculpatul trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Neamţ sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Piatra Neamţ sau a D.G.A.S.P.C. Neamţ.

BELCIUG ANA – 3 ani 6 luni şi 20 de zile închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei și pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la dare de mită. 

MITITELU LIVIU MARIUS – 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei  sub forma complicităţii, în formă continuată şi agravată, și pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat. Inculpatul trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Iaşi sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Holboca.

ASTANEI CIPRIAN – 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei și pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat.

LUKACS ANNA MARIA – 2 ani şi 5 luni închisoare cu suspendare şi termenul de supraveghere de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată, penal pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat.

BUTUNOI ANDREEA VALENTINA – 1 an şi 8 luni închisoare cu suspendare şi termenul de supraveghere de 3 ani pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată, pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat.

DOBROVĂŢ SIMONA ADRIANA – 3 ani închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, penal pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat. Inculpata este obligată să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Neamţ sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Piatra Neamţ sau a D.G.A.S.P.C. Neamţ.

S.C. ONAGRO PREST S.R.L. şi S.C. TERRASIV PREST S.R.L. trebuie să plătească câte 45.000 (patruzeci şi cinci) mii lei – echivalentul a 150 zile amendă, cuantumul unei zile amendă fiind stabilit la 300 lei/zi, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

Instanța a mai aplicat inculpatelor S.C. ONAGRO PREST S.R.L. şi S.C. TERRASIV PREST S.R.L. pedepsele complementare a interzicerii de a participa la proceduri de achiziţii publice pe o durată de un an şi a afişării hotărârii de condamnare, în extras, la sediul inculpatelor, pe o perioadă de 2 luni.

Inculpații Tărîţă Costel, Dobrovăţ Simona Adriana, S.C. ONAGRO PREST S.R.L, S.C. TERRASIV PREST S.R.L trebuie să achite statului câte 2.500 lei cheltuieli judiciare cu titlu de cheltuieli judiciare la fond.

Apelanții inculpaţi ASTANEI CIPRIAN, BĂLĂU RADU, MITITELU LIVIU MARIUS, MIHĂILĂ VASILE, S.C. AGROANNA PREST S.R.L., S.C. AGROBA PREST S.R.L., S.C. AGROBIN PREST S.R.L., S.C. AGROCIV PREST S.R.L, S.C. AGRODIN PREST S.R.L, S.C. AGROELI CONSULTING PREST S.R.L., S.C. AGROGENA PREST S.R.L., S.C. AGRONAR PREST S.R.L., S.C. AGRONILIA PREST S.R.L., S.C. AGROTEL PREST S.R.L., S.C. AGROVAS PREST S.R.L., S.C. COSTAGRO PREST S.R.L., S.C. ELBA AGROCONSULTING S.R.L., S.C. GRIMAGRO PREST S.R.L., S.C. IANAGRO CONSULTING PREST S.R.L., S.C. LIA AGROCIP S.R.L., S.C. TARAGRO PREST S.R.L, S.C. VANMAR PREST S.R.L. şi partea civilă AGENTIA PENTRU FINANTAREA INVESTITIILOR RURALE sunt obligați la plata sumelor de câte 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel.

Câteva articole pe această temă:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
  1. Laura K spune

    Ma intreb daca exista judecatori mai tâmpiți ca la Bacău ?
    Dacă voi mai găsiți pe undeva prin țară să fie condamnați cu executare (in afara de cei cu mita) ăștia pentru 18 in 1 va rog sa-mi dați de stire.
    Acolo e raiul procurorilor, câștigă tot. La Bacău nu ai voie să te intrebi dacă te condamnă, ci cât și cum !!!!
    Au rămas în evul mediu, oraș subdezvoltat atât economic cât și intelectual ….

  2. Dan spune

    Felicitări d-le Iosub, ati returnat banii celor de la U.E. meritați un premiu!!!!

  3. miti spune

    Oare care au fost motivele de s-a decis cu suspendare? Cum se recuperează pagubele?

    ADMIN: În acest caz banii au fost recuperati in totalitate.

  4. Lu spune

    Felicitari!

  5. Marius spune

    45.000 lei plus cate 2500 de lei recuperati? Majoritatea inchisoare cu suspendare? Iar aia 4 ani cu executare probabil se transforma intr-un an jumatate…mi se pare mie sau e extrem de convenabil sa furi milioane de euro?

    ADMIN: GREȘIT! Banii furati au fost recuperați integral din timpul procesului…de asta au luat pedepse asa de mici …au dat banii inapoi 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate