200 de copii din Neamț au nevoie de ghiozdane, rechizite, haine și încălțăminte pentru începerea școlii

0

Și în acest an, Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț face un apel public către toți ce care au posibilitatea să susțină copiii din familiile defavorizate să poată merge la școală.

„Fără educație nu vom avea decât o generație ignorantă și mult mai saracă. Să fim conștienți și responsabili pentru generațiile viitoare. Ajută-ne să trimitem un copil la școală cu un ghiozdan nou, rechizite, trening și încălțăminte! Fii bun și consideră ca anul acesta mai ai un copil care merge la școală.”, a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Asociația are în grijă pregătirea pentru școală a:

-50 de copii în Bârlad

-200 de copii în Neamț

– 40 de copii în Iași

-10 copii în Buhusi.

Pentru donații, cu mențiunea „Un copil la școală”:
RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Sărăcia afectează oamenii într-o multitudine de feluri și merge mână în mână cu excluziunea socială. Sărăcia, ca problemă socială, este o rană cu rădăcini adânci care afectează fiecare dimensiune a culturii și a societății. Pe lângă menținerea unui nivel scăzut de venituri printre membrii unei comunități, sărăcia include limitarea accesului la servicii ca educația, sănătatea, transport sau comunicații.

Mai mult, “spiritul sărăciei” permite membrilor aceleiași comunități să creadă și să împărtășească sentimente ca disperarea, lipsa de speranță, apatia și timiditatea. Sărăcia, la fel ca și factorii care contribuie la apariția și menținerea ei, reprezintă o problemă socială și, de aceea, soluția trebuie să fie una socială.

România are nevoie să reformeze sistemul de asistență socială, legile în asistență socială și să vină cu măsuri concrete, în principal pentru sprijinirea familiilor tinere cu copii, care sunt cele mai afectate.Trebuie adăugate pe lista soluțiilor la problema sărăciei și excluziunii sociale în România favorizarea educației timpurii, împiedicarea abandonului școlar și încurajarea performanței.

Să insistăm pe necesitatea creării unui sistem de asistență socială care să încurajeze munca, pentru a schimbă ideea inoculată în România că sistemul social încurajează oamenii să trăiască din ajutorul de la stat, în loc să meargă la serviciu, să fie ajutați să obțină o calificare și apoi un loc de muncă, să creăm ateliere în care să-i învățăm cum să-și gestioneze gospodăriile, problemele cu care se confruntă, să-i încurajăm să-și lase copiii la școală, să-i învățăm despre prevenție, educație parentală etc.

Doar oferindu-le aceste intrumente de educație ajutorul este unul constructiv, responsabilizându-i și redându-le încrederea în propriile șanse.

Carmen Suciu

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate