„Vacanțele Muzicale”, sub semnul întoarcerilor acasă. Soprana Ioana Constantin-Pipelea, pe scena Teatrului Tineretului

0

„Vacanțele Muzicale”  au stat, ieri, 3 iulie,  în primul rând, sub semnul întoarcerilor acasă.  Teatrul Tineretului a fost cel care a găzduit, începând cu ora 19:00, primul eveniment al serii, care a avut-o în prim-plan pe soprana Ioana Constantin-Pipelea.

Ioana Constantin-Pipelea a făcut primii pași muzicali la Liceul  de Arte „Victor Brauner”, unde a studiat pianul, avându-i profesori pe Cosma Magdolna, Cristina Popa şi Iuliana Ceobanu și teoria muzicii,  pe care şi-a însuşit-o cu prof. Ionel Ceobanu. Studiul vocii l-a început cu mama ei, prof. Gabriela Pipelea.

Este  absolventă a  Academiei Regale de Muzică din Irlanda (Royal Irish Academy of Music, Dublin), în perioada studenţiei participând la cursuri de măiestrie la „Covent Garden”, „National Opera Studio London” şi „English National Opera”, cu artişti de renume precum: Dame Kiri Te Kanawa, Dame Ann Murray, Sir Thomas Allen, Brenda Hurley, Iain Burnside.

Laureată şi finalistă a mai multor competiţii, tânăra soprană a câștigat recent bursa „Gerard Arnhold” oferită de „Wexford Festival Opera”, unde a interpretat rolul Fenitckai din opera „Risurrezione” de Alfano.

Soprana Ioana Constantin-Pipelea și invitații săi au încântat publicul cu momente muzicale din Donizetti, Schubert sau Leo Delibes. De asemenea, prin intermediul conversației inițiate de doamna Mihaela Spiridon, directorul artistic al festivalului, spectatorii au putut afla mai multe despre artistul și omul Ioana Constantin-Pipelea.

Proiectele viitoare ale Ioanei Constantin-Pipelea includ debutul cu „RTE National Symphony Orchestra”, concert difuzat live pe postul national de radio RTE Lyric FM şi rolul Michellinei în opera Il Bravo de Mercadante la Opera Naţională a Irlandei, în cadrul Festivalului Internaţional de Operă de la Wexford.

  • Mai jos, filmarea integrală a primului eveniment al serii.

Cel de-al doilea eveniment al serii a debutat firesc la ora 21:00, lângă Turnul lui Ștefan cel Mare, cu un concert de jazz, principalul protagonist fiind compozitorul și profesorul Romeo Cozma, primul român cu un doctorat în domeniul jazz-ului. Maestrul Romeo Cozma i-a avut ca invitați pe vocalista Luiza Zan, chitariștii Iulian Pavelescu și Daniel Dragomirescu, percuționistul Cristian Cozma și clarinetistul Doru Albu.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate