”Câinele”, un spectacol despre afecțiune și dăruire

0

Weekend-ul acesta, iubitorii de teatru au putut urmări, în premieră, cel mai nou spectacol al Teatrului Tineretului, ”Câinele” de Valentin Krasnogorov, în regia lui Horațiu Mihaiu.
Spectacolul este o dramă despre căutarea perpetuă a fericirii, despre afecțiune și, nu în ultimul rând, dăruire.
Distribuția magistrală, formată din actorii: Florin Mircea jr., Ecaterina Hățu, Loredana Grigoriu, Ingrid Robu și Răzvan Bănuț, a reușit să capteze, din primele clipe, atenția publicului. Imaginea de început este una angoasantă și deprimantă, amplificată de urletul și scheunatul câinilor care se aude pe fundal.
Decorul este unul auster, undeva în Rusia, reprezentat de o clinică pentru animale condusă de o Femeie (Ecaterina Hățu).
Aici, Bărbatul (Florin Mircea jr.) își aduce cățelul mic și jucăuș (Ingrid Robu), devenit între timp o povară de care vrea să scape. Astfel începe întreaga poveste. Femeia, o fire altruistă, chiar dacă lucrează într-un asemenea loc, va încerca prin toate mijloacele să-l facă pe acesta să își schimbe părerea. Totul va fi în zadar, deși bărbatul recunoaște că micuțul cățeluș îi oferă dragoste necondiționată și îl face fericit ca nimeni altcineva.
Finalul este trist, femeia acceptă învinsă decizia bărbatului, iar cățelul va fi eutanasiat.
Spectacolul este de o profunzime dureroasă și ridică adevărate probleme de conștiință: despre deciziile luate în pripă, fără a se pune problema consecințelor, despre iubirea necondiționată și despre fericirea care poate fi extrem de aproape, chiar dacă uneori suntem orbi și incapabili să o vedem.
”Câinele” de Valentin Krasnogorov este satiră mușcătoare care reflectă perfect grotescul și absurdul naturii umane.
Piesele de teatru scrise de Valentin Krasnogorov au făcut parte din repertoriul permanent al mai multor teatre și au fost mereu primite cu entuziasm de public, dar și de critici.
”Teatrul” lui Valentin Krasnogorov a a devenit extrem de apreciat, fiind jucat pe scenele din întreaga lume: Marea Britanie, Australia, India, Germania, Polonia, România, Muntenegru, Mongolia, Cipru, Ucraina, Bulgaria, Republica Cehă și Slovacia.
Mulțumim Teatrul Tineretului, mulțumim actorilor și regizorului Horațiu Mihaiu pentru un spectacol remarcabil.

sursa foto: Constantin Aciobăniței

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate