Sf. Cuv. Benedict din Nursia

0

Sfântul Cuvios Benedict este pomenit în calendarul creștin ortodox la 14 martie.
Sfântul Benedict s-a născut în Nursia, o provincie a Italiei, în anul 480 după Hristos, din părinți bogați.
A urmat la Roma școlile renumite ale vremii, dar înainte de a-și încheia studiile, s-a făcut pustnic și viețuia într-o peșteră aproape de o mănăstire. În jurul său cu timpul s-au strâns mai mulți ucenici.123549_benedict-nursia-sfantulSe spune că Sfântul Benedict din Nursia avea duhul înainte vederii, al vindecărilor și al scoaterii demonilor.
A intemeiat douăsprezece mănăstiri și a fost autorul unei scrieri care reglementează viața în mănăstiri, „Regula vitae monasticae”. Lucrarea este o sinteză a tradițiilor monastice anterioare, pentru aceasta Sfântul Benedict a fost numit părintele monahismului apusean.
Sfântului Benedict a murit în anul 547, iar moaștele sale sunt păstrate în cripta Mănăstirii Saint-Benoit-sur-Loire, de lângă Felury, Franța.

Tot astăzi, 14 martie, a început și Postul Sfintelor Paști sau Postul Mare.
Postul Paștilor ține șapte săptămâni, începe după Duminica Izgonirii lui Adam din Rai și se încheie în Sâmbăta Mare.
Postul Sfintelor Paști, numit și al Păresimilor, este cel mai lung și mai aspru post rânduit de Biserica Ortodoxă și de aceea are și denumirea de Postul Mare. Are menirea să pregătească duhovnicește pe credincioși pentru marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate