Ziua Sigurantei pe Internet 2011

0

In ziua de 8 februarie se va desfasura “Ziua Sigurantei pe Internet 2011”, un eveniment de anvergura europeana desfasurat annual sub egida retelei europene “INSAFE” – European Safer Internet Network, in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

La nivel national, Consortiul Sigur.info organizeaza competitia cu tema “Este mai mult decat un joc, este viata ta”, avand ca scop principal constientizarea de catre copii si tineri, dar si de catre parinti, a implicatiilor associate activitatilor pe care cei mici le desfasoara in mediul online.

Competitia este destinata copiilor si adolescentilor din clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII, fiind deschisa scolilor, cluburilor de tineret, cluburilor de instruire-training. Participantii pot veni cu proiecte multimedia, in care vor ilustra legaturile dintre viata reala si ceea virtuala, precum si implicatiile pe care experientele online le pot avea asupra activitatii de dincolo de monitor. Participantii pot lucra individual sau pe echipe de pana la trei membri, incurajandu-se coordonarea echipelor de un adult. Data limita la care se pot transmite proiectele este de 26 ianuarie 2011. regulamentul complet al competitiei poate fi consultat aici

Date recente privind siguranţa pe Internet în România au fost dezvăluite cu ocazia lansării studiului Eu Kids Online II, realizat la iniţiativa Comisiei Europene în 23 de ţări europene. Cercetarea EU KIDS ONLINE II a fost realizată de un grup independent de cercetători, fiind aplicată pe un eşantion aleatoriu stratificat de 23.420 de copii cu vârsta între 9-16 ani care folosesc Internetul, plus unul din părinţii lor, în primavara-vara 2010 în 23 de ţări europene. Acestea au relevat următoarele:

Experienţele neplăcute îi afectează într-o mare măsură pe copiii din România. Alături de cei din Danemarca, Estonia si Suedia, copiii români declară în proporţie de 21% că au fost supăraţi sau deranjaţi de ceva pe Internet.

Copiii români înregistrează printre cele mai mari procente la hărţuire atât pe Internet cât şi în afara Internetului (42% declară că au fost jigniţi/supăraţi de cineva în ultimele 12 luni, online şi/sau offline, 14% declară că acest lucru s-a întamplat pe Internet).

– Copiii români înregistrează unul din cele mai mari procente pentru vizibilitatea profilului lor, pe reţelele sociale, aproape jumătate declarând că profilul lor este public (44% dintre cei care au un profil). Copiii români sunt printre cei care işi dezvăluie într-o mare măsură (22% dintre cei care au un profil) date personale în profilul lor, cum ar fi numărul de telefon sau adresa de acasă.

– De asemenea, părinţii români au o percepţie scăzută a experienţelor neplăcute ale copiilor lor pe Internet. În timp ce 21% dintre copii declară ca au fost supăraţi de ceva pe Internet, doar 7% dintre părinţi cunosc acest lucru, diferenţa între percepţia părinţilor şi ce declară copiii fiind una dintre cele mai mari la nivel european.

D.F.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate