Ziua Pompierilor, sărbătorită la Piatra-Neamț

În fiecare an, la 13 septembrie, este marcată Ziua Pompierilor, în amintirea actului eroic al pompierilor militari conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluției de la 1848.

Sărbătoarea constituie un prilej de evocare a faptelor de arme săvârşite acum un veac şi jumătate de militarii pompieri din Bucureşti, care, alături de infanteriştii Regimentului 3 și masele revoluţionare ridicate la luptă, au înscris o pagină de eroism în lupta poporului român pentru emancipare naţională şi socială.

La manifestarea desfășurată la Piatra-Neamț, condusă de colonelul Ioan Nițică, inspectorul șef al ISU Neamț, au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean Neamț, primăriilor din județ, instituțiilor reprezentate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cadre în rezervă și în retragere, dar și un public numeros.

Ceremonia a debutat cu trecerea în revistă a detașamentelor ce aparțin Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț de către Daniela Soroceanu, prefectul județului Neamț, fiind urmată de o slujbă de binecuvântare, avansări în grad, acordarea unor diplome de onoare, și, bineînțeles, discursurile susținute de oficialități. O prezență aparte în cadrul manifestării a fost col (r) Achim Gavrilă – comandantul Grupului de Pompieri Petrodava-Neamț, la momentul înființării subunității de la Tîrgu Neamț.

Totodată, atmosfera a fost însuflețită de exerciţiile demonstrative susținute de lotul de pompieri sportivi din Neamț, care a obținut o clasare bună la etapa finală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, și de copiii de la Brusturi, campioni naționali la concursul „Prietenii pompierilor” .

Festivitatea s-a încheiat cu mult aşteptata paradă militară a cadrelor de la ISU Neamț și a autospecialelor de serviciu.

Au defilat militari din cadrul ISU Neamț,  membri ai cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor” participanți la faza națională a competiției, voluntari din cadrul programului de voluntariat „Salvator din Pasiune”, șefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din jud. Neamț,  Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Săbăoani,  Serviciul Privat pentru Situații de Urgență SC. CERSANIT SA – Roman,  coșari (membri ai ASFOC),  parada fiind încheiată cu prezentarea tehnicii de intervenție.

Ziua Pompierilor – paradă militară a cadrelor de la ISU Neamț și a autospecialelor de serviciu

Paradă militară a cadrelor de la ISU Neamț și a autospecialelor de serviciu

Gepostet von Ziar Piatra Neamt am Donnerstag, 13. September 2018

 

 

 

- Apreciază pagina -

1 Comentariu
  1. NEMTEAN spune

    LA MULTI ANI, SUNTEM MANDRI DE VOI!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate