Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
  • :
  • :

Ziua Pompierilor, sărbătorită la Piatra-Neamț

În fiecare an, la 13 septembrie, este marcată Ziua Pompierilor, în amintirea actului eroic al pompierilor militari conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluției de la 1848.

Sărbătoarea constituie un prilej de evocare a faptelor de arme săvârşite acum un veac şi jumătate de militarii pompieri din Bucureşti, care, alături de infanteriştii Regimentului 3 și masele revoluţionare ridicate la luptă, au înscris o pagină de eroism în lupta poporului român pentru emancipare naţională şi socială.

La manifestarea desfășurată la Piatra-Neamț, condusă de colonelul Ioan Nițică, inspectorul șef al ISU Neamț, au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean Neamț, primăriilor din județ, instituțiilor reprezentate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cadre în rezervă și în retragere, dar și un public numeros.

Ceremonia a debutat cu trecerea în revistă a detașamentelor ce aparțin Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț de către Daniela Soroceanu, prefectul județului Neamț, fiind urmată de o slujbă de binecuvântare, avansări în grad, acordarea unor diplome de onoare, și, bineînțeles, discursurile susținute de oficialități. O prezență aparte în cadrul manifestării a fost col (r) Achim Gavrilă – comandantul Grupului de Pompieri Petrodava-Neamț, la momentul înființării subunității de la Tîrgu Neamț.

Totodată, atmosfera a fost însuflețită de exerciţiile demonstrative susținute de lotul de pompieri sportivi din Neamț, care a obținut o clasare bună la etapa finală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, și de copiii de la Brusturi, campioni naționali la concursul „Prietenii pompierilor” .

Festivitatea s-a încheiat cu mult aşteptata paradă militară a cadrelor de la ISU Neamț și a autospecialelor de serviciu.

Au defilat militari din cadrul ISU Neamț,  membri ai cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor” participanți la faza națională a competiției, voluntari din cadrul programului de voluntariat „Salvator din Pasiune”, șefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din jud. Neamț,  Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Săbăoani,  Serviciul Privat pentru Situații de Urgență SC. CERSANIT SA – Roman,  coșari (membri ai ASFOC),  parada fiind încheiată cu prezentarea tehnicii de intervenție.

Ziua Pompierilor – paradă militară a cadrelor de la ISU Neamț și a autospecialelor de serviciu

Paradă militară a cadrelor de la ISU Neamț și a autospecialelor de serviciu

Publicată de Ziar Piatra Neamt pe Joi, 13 Septembrie 2018

 

 

 
Un comentariu la “Ziua Pompierilor, sărbătorită la Piatra-Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *