Zece la Evaluarea Națională/ Dobrea Sorana-Maria, o adolescentă pasionată de teatru, pictură și muzică

1

Aminteam zilele trecute de performanță inedită înregistrată la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț. Șapte elevi, colegi de clasă, au reuşit să promoveze primul lor examen important din viaţă cu media zece.

Fiind vorba despre o performanță unică la nivel național, am considerat că este important să-i cunoaștem pe toți cei șapte copii în parte.

  • prezentarea copiilor este aleatorie, nefiind influențată de niciun criteriu

Ultimul copil, al șaptelea, pe care îl aducem în atenția publicului este:

Dobrea Sorana-Maria

Dobrea Sorana-Maria spune despre ea că este un un copil simplu, pasionat de literatură, biologie, teatru, pictură și muzică. Mereu veselă și creativă, îi place să îi ajute pe ceilalți, voluntariatul devenind astfel o activitate permanentă în viața sa.

Școala online în vreme de pandemie. O perioadă dificilă pentru toată lumea, dar mai ales pentru copii, care au simțit lipsa prietenilor și a colegilor.

Școala online m-a privat de relaționarea cu prietenii și colegii mei, dar profesorii au avut grijă să ne îndrume și să ne transmită că noi, elevii de la Rareș, avem un obiectiv clar, indiferent de situația actuală prin care trece societatea.

Zece la Evaluarea Națională, rodul a patru ani de studiu consecvent. Sorana-Maria este mândră că făcut parte dintr-un colectiv unit, alături de care a evoluat frumos.

Pentru mine, media zece la Evaluarea Națională a fost rezultatul a tot ceea ce am învățat pe parcursul celor patru ani de gimnaziu alături de profesori excepționali, pe care îi admir și le mulțumesc că au avut încredere în mine, m-au motivat și m-au ajutat să devin ceea ce sunt. Consider că în această clasă toți colegii mei sunt de zece, nu doar la disciplinele studiate, ci și ca nivel educațional. Sunt mândră că am avut parte de un colectiv frumos și unit, alături de care am evoluat.

De asemenea, Sorana-Maria a menționat că și-a dorit ca rezultatul obținut la Evalurea Națională să îi permită admiterea la orice liceu foarte bun din România.

Rezultatele de la Evaluarea Națională au fost afișate, pentru prima oară în istoria examenului, într-un format anonimizat. Deși respectă decizie luată de Ministerul Educației și Cercetării, Soranei-Maria i-ar fi plăcut ca rezultatele să fi fost publice, în felul acesta fiind stimulată competiția.

Viitoarea liceană, prin intermediul publicației noastre, a transmis și un mesaj de mulțumire celor care i-au fost alături în cei patru ani de gimnaziu, oferindu-i încredere și sprijin.

Mulțumesc din suflet doamnelor profesoare Costea Monica și Vaculik Livia- Anemarie, deoarece m-au ajutat să ajung cu succes în acest punct important din viața mea, dar și conducerii Colegiului Național „Petru Rareș”, celorlalți profesori care m-au format, mi-au oferit încrederea și sprijinul lor, devenid astfel o persoană matură și competitivă.

Sorana-Maria este adolescentă de zece, veselă și optimistă, care a reușit să își facă mândri părinții, dar și profesorii.

  „Sorana este o adolescentă veselă, optimistă și foarte conștientă de capacitatea ei. Am avut încredere că va avea un rezultat foarte bun pentru că a beneficiat de cei mai buni profesori și a muncit foarte mult.”, au precizat părinții Soranei.

1 Comentariu
  1. TANTA ALISTAR - PIATRA NEAMT spune

    🍀💌🍀- Felicitari SORANA- MARIA !!! O MARE BUCURIE SI MANDRIE PENTRU NOI TOTI! Ma bucur ca stafeta daruita de fiica nostra Sabina Stefania Alistar ( olimpic international la chimie in Danemarka si India) a lansat o competitie continua cu rezultate de exceptie in Colegiul Petru Rares. Cand esti absolvent de Rares ca sef de promotie si esti admis cu bursa la primele cinci din topul universitatilor lumii : Stanford University, Harvard University, Prinston University, Yale University & Cornell University asta spune ceva despre valoarea educationala din Colegiul Rares. Curaj copilasi si mult Succes asa cum zice fiica noastra.🍀💌

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate