Performanță absolută în România: Șapte colegi de clasă cu media zece la Evaluarea Națională

1

Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț se poate mândri de acum cu o performanță care nu va putea fi egalată prea curând. Șapte elevi, colegi de clasă, au reușit să obțină la examenul de Evaluare Națională media zece.

Este vorba despre singura clasă de gimnaziu a Colegiului Național „Petru Rareș”, formată din 34 de elevi sclipitori, care au reușit să își facă mândri profesorii, dar și părinții.

Performanța este unică pe țară.

Pașii celor șapte elevi de media zece (cinci băieți și două fete) în obținerea acestui rezultat extraordinar le-au fost coordonați de două doamne prof. riguroase și foarte serioase: Livia-Anemarie Vaculik la matematică și Monica Costea la Limba și literatura română, totodată și diriginta clasei.

Pentru a afla mai multe amănunte despre această reușită rară și neașteptată am stat de vorbă cu doamna prof. Monica Costea:

Sunt copii selectați, care au dat test de admitere la clasa a V-a. Au fost copii care în ultimul an de școală, poate și din cauza situației create de pandemie, s-au maturizat foarte mult. Sunt copii care au muncit constant și care au avut parte de suport psihologic atât din partea scolii, cât și din afară”, a precizat doamna prof. Monica Costea, pentru început.

Poza de grup, clasa a VIII-a CNPR: De la o activitate veselă de dirigenție în fața școlii…(prof. Monica Costea)

Un lucru interesant, pe care doamna prof. Monica Costea l-a scos în evidență, l-a reprezentat omogenitatea acestei clase: „Toți elevii au avut medii extraordinar de bune la examen. Este interesant că toți cei 34 de copii au fost constanți, au muncit toți la fel. Au fost diferențe foarte mici și la mediile de final de an, de doar câteva sutimi.”

Cei șapte „magnifici” au fost uimiți la aflarea veștii, iar unul dintre ei a avut o reacție extrem de simpatică: „Se va vorbi despre noi în scoala aceasta, de acum înainte”.

Școala online…în vreme de pandemie

A fost o perioadă grea. S-a lucrat mult în online, însă cu rezultate educaționale modeste, față de munca în clasă. Eficiența educațională este mult redusă față de cea reală, în clasă. În perioada când s-a făcut pregătire în școală, pentru Evaluare, am reușit să recapitulăm foarte multă materie. Diferența este enormă. Se poate face școală online, însă ca o completare a muncii noastre din clasă.”, a fost concluzia trasă de doamna prof. Monica Costea.

Este primul an în care rezultatele de la Evaluarea Națională, dar și la Bacalaureat sunt anonime.

Este o idee bună de a nu alimenta tot felul de discuții, însă, în realitate, au avut de pierdut elevii foarte buni. Prin faptul că au fost anonimizate, vârfurile și-au pierdut din mica lor glorie (…) Ni s-a pus foarte clar în vedere că nu putem transmite această listă. Pentru noi nu-i o bucurie, deoarece ne mândrim cu acești copii, însă regulile trebuie respectate”, a declarat doamna prof. Monica Costea.

La final, doamna prof. Monica Costea ne-a transmis că, cel mai probabil, cei șapte elevi își vor continua studiile la Colegiul Național „Petru Rareș”, opțiunea de bază fiind profilul matematică-fizică.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Elvira Pristavu spune

    Felicitări acestor copii inteligenti, muncitori si plini de tenacitate ! Piatra-Neamt si îndeosebi Petru -Rareș întotdeauna a excelat ,dar niciodată cu un grup atât de numeros.Amintesc performanta elevului Tataru care a luat locul intai la olimpiada de matematica si care prin performanta realizata ,Petru Rareș fost „rasplatit” cu inca o clasă de mate-fizica .Sigur ca suplimentarea a profitat atunci elevilor nemteni care își doreau să frecventeze cel mai prestigios liceu din municipiu.Concluzia:moldovenii pe lângă faptul că sunt născuți poeți sunt si foarte motivați si deștepți.Ma bucur pentru reusita lor si a orașului în care m-am nascut.Celor sapte le doresc o viata ca un cântec!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate