Modele de telefoane INTERZISE de astăzi – Document oficial

0

Potrivit ordonanței de urgență nr.46/2019, începând de astăzi, 27 iunie este interzisă comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT.

Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT în toate rețelele publice mobile de comunicații electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României.

Prevederea se aplică la un an de la publicarea ordonanței de urgență a Guvernului privind operarea sistemului de avertizare a populației, RO-ALERT. Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligația de a informa atât pe paginile web deținute cât și la punctele de vânzare informații privind capabilitățile de recepționare a mesajelor RO-ALERT precum și modalitățile de activare.

Comercianții care nu se vor supune riscă sanțiuni cuprinse între 5000 și 50.000 lei, putându-se ajunge până la 100.000 lei în cazul abaterilor repetate.

Ordonanța poate fi accesată AICI.

Surse: Mediafax, Avocatnet.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate