Weekend prelungit marcat de Sărbătoarea Rusaliilor. Minivacanță în siguranță

0


Polițiștii nemțeni vor fi la datorie în weekend-ul prelungit marcat de Sărbătoarea Rusaliilor pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

Deoarece urmează o perioadă de minivacanță, prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor, cu numeroase participări la ceremonii religioase și cu mai mult timp liber de petrecut alături de cei dragi, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț a luat măsuri în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea oricăror situaţii de risc la adresa cetăţenilor.

În perioada 19-21 iunie a.c, poliţiştii vor acționa, cu precădere, în zonele în care se organizează slujbe religioase, fiind totodată prezenţi și în zonele turistice şi de agrement, cu echipaje special constituite, în vederea preîntâmpinării oricăror evenimente nedorite.

Poliţiştii rutieri vor monitoriza traficul în vederea prevenirii evenimentelor grave şi fluidizării traficului, fiind monitorizate în special traseele de deplasare aglomerate, DN 2, DN15, DN15C.

În perioada de referinţă, în scopul reducerii riscului rutier, aceştia vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Polițiștii rutieri vă recomandă :
Dacă vă deplasați cu mașina, manifestați un comportament adecvat în trafic, calmul și respectul față de ceilalți participanți la trafic vă vor feri de mult disconfort și veți fi în siguranță.

În condiţiile unui carosabil umed, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum.

Acţiunile ce vor fi întreprinse de Inspectoratul de Poliție Județean Neamț au drept scop prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor din locuinţe şi din autoturisme.

Pentru a nu deveni victima infracțiunilor contra patrimoniului și a celor comise cu violență, polițiștii de prevenire vă reamintesc câteva măsuri eficiente în evitarea acestora:

Vă recomandăm să țineți bunurile personale de valoare, cum sunt portmoneul și telefonul mobil într-un buzunar prevăzut cu fermoar sau în interiorul hainei.
Când părăsiți autoturismul, chiar și pentru câteva momente, evitați să lăsați bunurile la vedere în habitaclu, portierele neasigurate sau geamurile deschise.

De asemenea când plecați de acasă asigurați-vă ușa, ferestrele și nu lăsați la îndemâna hoților cheile de la casă .

Pentru a nu deveni victimă prin implicarea în conflicte, e recomandat să evitați consumul de alcool sau anturajele unde deja s-au consumat astfel de băuturi.

Sursa: IPJ NEAMȚ

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate