Vulturul – o aeronava fara pilot

0

În SUA se desfăşoară cercetări în vederea dezvoltării unei aeronave fără pilot care să fie capabilă să stea în aer timp de 5 ani. Este una dintre cele mai recente invenţii ale lumii. Oficialii echipei de cercetare au dezvăluit faptul că această aeronavă va fi numită VULTURUL datorită capacităţii permanente de a se comporta ca un pseudo-satelit.  Acest lucru înseamnă că aeronava va putea zbura deasupra unei singure zone, comunicând şi analizând date pe o perioadă de mai mulţi ani.

Cu toate acestea, există o serie de obstacole care pun în dificultate cercetătorii: O problemă este metoda de alimentare cu combustibil a aeronavei în timpul misiunilor lungi. Aeronava va trebui să poarte o sarcină utilă de 450 de kg la o altitudine de la 60.000 la 90.000 de picioare în conditii meteo diverse. Designerii trebuie să rezolve problema deteriorării materialelor din care este concepută aeronava din cauza expunerii îndelungate la zborul în stratosferă.

Daniel Newman este omul din spatele proiectului NASA. Până acum s-a conceput doar designul aeronavei, celelalte aspecte fiind încă în fază incipientă. NASA este, însă, foarte încrezătoare în acest proiect.

M.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate