F.C. Ceahlăul Piatra Neamţ şi F.C. Farul Constanţa pe stadionul Municipal

0

Sâmbătă, 11 septembrie a.c., între orele 11.00 – 13.00, stadionul “Municipal” din Piatra Neamţ va găzdui partida de fotbal dintre echipele F.C. Ceahlăul Piatra Neamţ şi F.C. Farul Constanţa în cadrul Campionatului de Fotbal Liga a 2–a, 25 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ urmând să asigure măsurile de ordine şi siguranţă  publică..

Fiind primul meci pe care echipa F.C. Ceahlăul Piatra Neamţ îl susţine pe teren propriu le reamintim suporterilor că acestora le este interzis să introducă pe stadion băuturi alcoolice, făclii, artificii, petarde, torţe, sticle, materiale explozive, incendiare ori fumigene sau alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice şi care pot conduce la producerea actelor de violenţă. De asemenea, este interzisă scandarea de cuvinte şi expresii obscene sau care să incite la xenofobie, la ură rasială, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.

Principala problemă cu care s-au confruntat jandarmii nemţeni la evenimentele sportive în sezonul 2009 – 2010 a reprezentat-o consumul de băuturi alcoolice în interiorul stadionului sau prezentarea la meci sub influenţa băuturilor alcoolice, motiv pentru care au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, cf. Legii 61/91, în valoare de 1500 lei. Chiar dacă este o altă ramură sportivă – handbal, tot datorită consumului de băuturi alcoolice a fost sancţionat şi un romaşcan cu amendă contravenţională de 300 lei după ce s-a prezentat la Sala Polivalentă din mun. Roman sub influenţa băuturilor alcoolice şi a încercat să intre în incintă fără a avea bilet sau invitaţie,  forţând uşa de acces.

Astfel spectatorii sunt obligaţi să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare către/de la locurile de desfăşurare a partidei, în apropierea şi în interiorul bazei sportive, iar la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, spectatorii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi, după caz, actele de identitate.

În incinta arenei sportive, spectatorii sunt obligaţi să respecte ordinea, siguranţa şi regulile stabilite de organizator. Spectatorului care refuză să se supună controlului corporal sumar şi al bagajelor sau care săvârşeşte, înainte de a intra în arena sportivă ori în momentul intrării, fapte de natură penală sau contravenţională în legătură cu competiţia sau jocul sportiv respectiv nu i se permite accesul în arena sportivă.

Ofiţer informare şi relaţii publice

Cpt. Resmeriţă  Cătălin

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate