Vom mai avea incendii în Neamț cu victime pacienți

1

Până acum, în Neamț am avut 3 incendii cu victime pacienți. Primul a fost cel în care a suferit arsuri un pacient la căminul din Războieni, apoi a fost tragedia de la ATI Piatra-Neamt, după care incendiul de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman unde doi pacienți și două cadre medicale au suferit intoxicaţii cu monoxid de carbon.

La fel a fost în toată țara. Dintre cele mai cunoscute, amintim de incendiul de la spitalul Socola din Iasi, de cel de la Matei Balș sau cel de ieri de la spitalul Marius Nasta.

Cine crede că s-a terminat se înșală. Sistemul de sănătate din Neamț este suprasolicitat, rețelele și aparatele sunt insuficiente, fiind folosite încontinuu, iar personalul medical este mult prea extenuat. La acestea se adaugă și modificări succesive ale legislației care au permis ca în spitale să se achiziționeze cam orice fel de instalații și aparatură pentru a se favoriza anumite firme și iată-ne aici.

Vă amintim că din normativul care reglementează instalațiile și aparatura ce se poate folosi în mediile în care sunt gaze ce explodează, gen oxigen, au fost excluse de niște băieți deștepți spitalele.

Sunt foarte multe incidente care nu se raportează. Zilnic prin spitale ia foc câte o priză, se topește câte un cablu, iese fum din câte un aparat.

Pentru că mediul politic nu vrea să recunoască deficiențele, pentru că instituțiile care ar trebui să spună lucrurilor pe nume sunt conduse de oameni slabi care nu au curajul să vorbească și pentru că nu se spune adevărul despre suprasolicitarea sistemului medical nu se vor lua măsuri concrete și, din păcate, vom mai avea victime ale incendiilor din rândul pacienților sau al personalului medical.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. doru spune

    Atunci cand se va aplica legea, atat de spitale cat si de organele de control, atunci cand institutiile nu vor putea functiona fara autorizatii ISU, atunci cand se vor aplica amenzi dure pentru lalaiala cu planurile de conformare care se prelungesc din lipsa de competente si resurse, complicitati si altele similare, atunci cand toti cei implicati vor fi mai constienti de riscurile imense la care se expun sau ii expun pe altii si isi vor face treaba asa cum ar trebui, atunci cand vor fi bani, atunci cand vor fi adevarati manageri si persoane de decizie, nu doar niste contabili care-si aduna problemele, atunci cand … , poate va fi mai bine !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate