A înnebunit lupul! Primăria reinventează ”Transparența instituțională”

0

Unul dintre cel mai incompetent redactate proiecte din consiliul local la Piatra-Neamț este cel intitulat ”Transparența instituțională”. (click aici)

Se pare că niște ”oameni de știință” s-au gândit să reinventeze roata și au stabilit ce să conțină și cum să fie structurat site-urile primăriei și ale instituțiilor subordonate. Să le spună cineva că nu e bine cum zic ei pentru că este deja reglementat de lege ce reinventează ei. Structurarea informaţiilor publicate pe pagina web a unei instituţii publice este deja reglementată prin Anexa 1 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001. Bună dimineața!

Mai spun în același proiect de hotărâre că în același site vor fi STOCATE și PUSE LA DISPOZIȚIA publicului ședințele de consiliu local pe o perioadă de minim 36 luni. O altă aberație informatică. Pentru stocarea în format video și apoi redarea de pe propriul site este nevoie de o tehnologie de zeci de mii de euro sau abonamente la servicii specializate. Nu poate face primăria ce face Youtube sau Facebook, iar dacă se stochează pe Youtube sau Facebook, asta nu poate face subiectul unei HCL pentru că primăria nu poate avea raporturi contractuale directe cu portaluri de gen Youtube sau Facebook. Trezirea, domnilor de la primărie! Prindeți fluturi în rețea!

Mai departe, proiectul de hotărâre continuă cu aberație după aberație, Să nu fim înțeleși greșit, ideile celor care au lucrat la el sunt bune, doar că sunt imposibil de aplicat în forma propusă. Dacă prin reducere la absurd acest proiect trece, el va necesita o mulțime de oameni care să lucreze la implementarea și întreținerea lui plus cheltuieli nejustificat de mari… sau are cineva o firmă care va contracta aceste servicii?

Acest proiect ar trebui retras de pe ordinea de zi și cine l-a făcut să îl revizuiască și să mai încerce o dată în vară, la corijare. Acest proiect este o rușine.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate