Incendiu la secția mobilă ATI de la spitalul Marius Nasta (ULTIMA ORĂ)

0

Un incendiu a fost anunțat în această seară la caravana mobilă ATI de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din capitală.

Potrivit Antena 3, cel care a sunat la 112 a spus că există flacără în partea superioară a caravanei mobile pentru cazurile de Covid.

Intervin mașini de stingere, autoscară, ambulanță cu medic, echipaje de prim ajutor.

În caravana mobila ATI de la Marius Nasta erau 7 pacienți care acum nu sunt în pericol, mai spune sursa citată.

Nu au fost răniți. Pacienții vor fi relocați în clădirea institutului, nu este nevoie să fie transferați în alte spitale, a transmis secretarul de stat Raed Arafat.

Anumite surse din presa centrală spun că se degaja fum de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. Ministrul Sănătății ar fi deja în drum spre spital.

UPDATE:

Comunicarea oficială a Ministerului Sănătății

„Ministerul Sănătății a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.  Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum.  În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a ajuns la unitatea sanitară. Revenim cu detalii despre situația pacienților.”

Potrivit unei declarații făcute de ministrul Sănătății, nu a existat flacără, doar fum. Nu s-au înregistrat victime. Pacienții aflați în unitatea mobilă nu erau intubați. În aceste momente, aceștia sunt trasferați în clădirea spitalului.

Comunicat Marius Nasta

„Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că,  în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun.  Vom reveni cu amănunte. Dr Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.”

Un medic specialist ATI de la Floreasca declară că astfel de evenimente trebuie privite cu îngrijorare. Spitalul Marius Nasta a lucrat la foc continuu timp de 1 an, iar aparatele nu pot fi puse în funcțiune 24 din 24, 7 zile din 7, atât de mult timp. Din punctul de vedere al medicului de la Floreasca, trebuie relocată aparatura medicală din alte spitale care nu a fost folosită atât de mult și aparatele vechi trimise la o firmă de mentenanță. Acest incendiu a apărut în exteriorul clădirii, la o unitate mobilă nouă, însă discutăm de o utilizare în exces, timp de 1 an, a aparaturii.

Revenim cu informații.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate