Vom avea Axial! Reabilitarea Axialului a fost scoasă la licitație

10

Reabilitarea tronsonului DJ 155 F între Izvorul Muntelui și Durău (Axial) a fost scoasă la licitație. Constructorii trebuie să depună ofertele până pe 9 aprilie.

Alocarea celor 29,5 milioane de lei din fonduri PNDL, repartizate de Ministerul Dezvoltării, prin CJ Neamț, reprezintă bani veniți în Neamț
cu ajutorul colegilor de la guvernare!”, după cum afirmă președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

În realitate, încă din august 2018, Consiliul Județean Neamț a început reabilitarea axialului cu lucrarea de la km 0 până la kilometrul 12, de la Bistricioara până în stațiunea Durău, când Ionel Arsene declara ”Contractul de finanțare a fost deja semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, iar în perioada următoare vom lansa licitația publică pentru execuția lucrărilor. Drumul axial este unul extrem de important pentru economia județului, dar mai ales extrem de dorit de nemțeni și turiști și mă bucur că am reușit să conving Guvernul României de utilitatea reabilitării lui.”.

Desigur că au fost multe voci care au explicat în fel și chip că Axialul este altul și că din cauza ”deciziilor șefului CJ Neamț asfaltarea drumului axial se mută, temporal, mult în viitor”. Acum când s-a scos la licitație lucrarea de execuție a tronsonului Durău – Izvorul Muntelui, de peste 20 milioane de lei, să vedem ce mai zic vocile care au instigat oamenii să comenteze injurios contra celor care conduc județul și să părem noi niște mincinoși când anunțam cititorii că există și banii, și contractul pentru Axial și lucrarea se face pe etape.

Cine a avut dreptate? Noi, care vă spuneam că există banii și că se licitează pe bucați, iar la începutul lui 2019 se va scoate la licitație și tronsonul Durău – Izvorul Muntelui, sau cei care vă spuneau alte variante?

telegram ziar piatra neamt
Citește și
10 Comentarii
 1. Nanu spune

  Chiar daca se va reabilita ,stau si ma intreb ;OARE NU-I PACAT ? Vor veni toti neavenitii si cocalarii ,toata zona va fi plina de gratare si miros de mici ,iar prin padure va fi dezastru din cauza PT-lor ,a hartiilor si mizeriei !

  1. Nanu spune

   Am uitat sa scriu si despre manelele care vor fi ascultate la maximum de catre fauna zonei !

 2. ramona spune

  Sa-l vedem asfaltat si dupa aia vedem cine a avut dreptate.Deocamdata ne spuneti doar ca va fi scos la licitatie.Cand se va taia panglca,atunc sa va laudati ca suntem satui de vorbe si promisiuni.

 3. xxx spune

  ALTA TREABA ,DOAR SA SE SPUNA CA A FOST FACUTA.
  O LUCRARE DE ACEST GEN NU SE FACE NICIDECUM ASTFEL,FIIND NECESARA O LUCRARE COMPLEXA PE ACEL TRONSON.
  IAR SUNT „DECAT” REALIZARI PE HARTIE SI BIFARI PE TERMEN SCURT!
  VOM VEDEA CUM DUPA PRIMA IARNA ,VA CEDA SI ACEST „DRUM”ABUZAT DE TAIETORII DIN ZONA.

 4. Stefan spune

  Din pacate, statiunea e pustie…Doar in week-end se mai animeaza putin..

 5. Tudor spune

  DĂ DOAMNE ! .

 6. ovidiu spune

  Fapte! Ca de vorbe si promisiuni sunt satul!

 7. Florin spune

  Cred că trebuie să trecem de etapa ”ce mai zic unii și alții”.
  Iar jocul de-a ”cine are dreptate” să înceteze! De 30 de ani doar vorbe. Iar la fapte… rezultatele se văd cu ochiul liber și nu prin ochii presei.
  Trebuie să muncim ca lucrurile să se facă. Și să se facă bine.
  Altminteri, nu vom vedea niciun progres. Dimpotrivă.
  Și asta e valabil nu doar pentru infrastructura rutieră.

 8. Radu spune

  20 milioane ajung doar pentru asfaltare nicidecum si pentru consolidare. Asadar asfaltarea asta va tine fix 1-2 ani (sunt zone la fel ca pe Bicaz – Poiana Largului care o iau la vale) Asta de ce nu precizati? In conditiile in care se vor mai cara si lemne, maxim 2 ani va rezista. Sper sa lasati acest comentariu si sa nu selectati doar pe cele care va convin

 9. Gary campbell spune

  Believe it when I see it !!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate