29,5 milioane lei pentru consolidarea Axialului Durău-Izvorul Muntelui

21

Drumul județean 155 F este drumul ce leagă orașul Bicaz de Durău, prin Izvorul Muntelui, și iese în DN 15 Poiana Largului –Borsec. Despre acest drum strategic și de importanță deosebită pentru județul Neamț, am scris de nenumărate ori pe ziarpiatraneamt.ro. Promisiuni de reabilitare a acestuia au fost în decursul anilor, însă abia acum, oficial, s-a dispus o sumă de 29,5 milioane de lei din fonduri PNLD, repartizate de Ministerul Dezvoltării, prin CJ Neamț, pentru consolidarea drumului județean DJ 155F.

Pentru turiştii care doresc să ajungă cu maşina la Durău, în comparaţie cu drumul Bicaz – Poiana Largului – Durău, drumul axial înseamnă o scurtare cu 36 de kilometri a drumului.

Această alocare de fonduri oferă speranțe mai concrete că în curând nemțenii și turiștii din afara județului se vor putea bucura de Axial la adevăratul său potențial. Sperăm, de asemenea, ca, odată cu lucrările de consolidare a drumului, exploatațiile forestiere și transportul cu gabarit depășit să fie interzise și sever sancționate dacă acestea au loc.

Vezi cele 183 de obiective de investiții în Neamț care au primit finanțare prin PNDL II

„Județul Neamț va fi „răscolit“, la propriu, în următorii ani, când datorită finanțărilor asigurate prin PNDL II, se vor implementa 183 de proiecte, în comunele, orașele și municipiile sale! Chiar dacă de la preluarea actualei guvernări au trecut doar câteva luni iată, prin semnătura doamnei Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, până în 2020 vor fi finanțate 58 de proiecte în mediul rural nemțean, prin care se vor moderniza drumuri de interes local și comunal, unități de învățământ, dispensare și poduri, se vor extinde rețelele de apă și canal! Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va avea un pavilion Secții Medicale și se vor crea spații destinate personalului medical, pentru buna desfășurare a activității! Peste 50 de drumuri și poduri județene vor intra în reabilitare, iar în cartierul Speranța, din municipiul Piatra Neamț, după ani de așteptări, vor exista o grădiniță și o școală care să îi deservească pe copiii din zonă!Proiectele care vor intra la finanțare depășesc suma de 800 milioane de lei! Aveți încredere, dragi nemțeni, în ceea ce v-am garantat când m-ați mandatat să vă reprezint: programul meu este să dezvolt județul, cu ajutorul colegilor de la guvernare!”, afirmă președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

21 Comentarii
 1. Lucaci Ioan spune

  Vrajeală…nici peste 10 ani nu o sa vedeti macar pietrele ferite de pe marginea drumului ….daramite asfalt sau consolidari…😂😂😂😂😂

 2. Andrei spune

  In sfarsit tafurile si camioanele cu lemne ale primarului din Ceahlau si altor exploatatori forestieri vor putea circula nestingheriti , ca si pana acum pe asfalt. Pana il vor aduce in acelasi stadiu ca cel de acum.

 3. GeluCiucanu spune

  Daaaaaaa.Din 1989 pînă acum….Axialul a fost ” capital electoral”..și implicit financiar…prin micile cîrpeli.Promisiuni desarte…zero realizări asta e realitatea despre acest drum care se degradează zi de zi pînă va deveni traseu off-road pentru nemti..cehi.austrieci….și chiar unguri care deja circulă cu masini de teren și motociclete…Asta-i România…ne mutăm în Croatia.

 4. Sergiu spune

  O prostie!!! Bicaz -Poiana Largului este mult mai necesar. In primul rand pentru oamenii din comunele respective si al doilea, pentru turism!!! Daca o sa fie ce am citit mai sus, exista riscul de accidente!

 5. Petrica Ciubotaru spune

  Ar fi și timpul e bine că se trezesc și în a. l 12. lea ceas decât deloc

 6. Ionut Iulian Apostoaie spune

  Și la Bâtca Doamnei …poate la ,,Sf Așteaptă”

 7. Robocop spune

  Nu se va face nimic . Minciuni , o sa vedeti .

 8. Aiurica spune

  Ma indoiesc.

 9. Ionut spune

  Sper sa fie adevarat…..dar promisiuni au fost…..oricum turismul in zona este dezavantajat de nepasarea autoritatilor…..si cand spun autoritati ma refer de la cel mai mic pana la cel mai mare al judetului..

 10. Angela Potocianu spune

  Fals sau adevărat?

 11. Vasile Brachilov spune

  Cu banii astia cred ca tund brusturii de pe margine si cam atat

 12. Marcelica Sava spune

  Era și timpul!

 13. Cristi Alexandru spune

  Toma Necredinciosu: nu cred pânã nu vàd. A mai început odatã reabilitarea.

 14. Ungureanu Marius Gabriel spune

  Bani sunt dar stai sa vezi ca se termina repede.la primul km

 15. Laurentiu Și Maria Hurjui spune

  O CE VESTE MINUNATA! Aceasta ajuta si la dezvolta turismul judetului cu astfel de infrastructuri rutiere… BRAVO ! !INTREBARE :– soseaua Bicaz – Poiana Teiului.??? Aceste traseie sunt de o frumisete unica cu apele lacului de la Barajul Bicaz si falnicul Muntele CEAHLAU strajetul Moldovei .

  1. Carmen spune

   Nu este vorba de soseaua Bicaz Poiana Teiului, ci de soseaua Bicaz Durau prin Izvorul Muntelui.

 16. Ela Marcela spune

  Da,Bicaz-Poiana Teiului ,candva putea fi circulat cat de cat normal????

 17. Elena Dorneanu spune

  In sfarsit!!!

 18. Gary campbell, ( Brates) spune

  at last thank goodness !!!!!!!!!!!!!!!!

 19. Gary Campbell spune

  thank goodness , this will benefit the area 100 % , i love this road and the view at the top over the lake is breathtaking . I travelled many a time , but the last nearly destroyed my my car , hurry up please !!!!

 20. Mirel Andrisoaei spune

  BRAVO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate