[VIDEO] Zid viu de apărare în jurul unui pui de zimbru, în pădurile din Neamț

0

O veste excelentă din Parcul Național Vânători Neamț: specialiștii Romsilva au descoperit în cadrul acțiunilor de monitorizare primul pui de zimbru născut în libertate în acest an, în pădurile Parcului Natural Vânători Neamț.

În imaginile video făcute publice de către ROMSILVA, se observă cum femelele din turma de zimbri fac ”zid” în jurul micului zimbru, pentru a-l proteja de potențialul pericol:

După două secole de la dispariția lui din fauna României, silvicultorii români au reintrodus specia în țara noastră în anul 1958, iar treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri.

Zimbrul este cel mai mare animal din fauna continentului european. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele sunt mai mici, cu o greutate între 320 și 640 kg.

Specialiștii eliberează anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după teste și o selecție riguroasă. Acum, în libertate, în Parcul Natural Vânător Neamț, se află cel puțin 44 de zimbri în libertate, din care cel puțin 16 s-au născut deja în libertate.

Parcul Natural Vânători Neamț se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare de păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului, potrivit ROMSILVA.

Cunoscută sub denumirea de Ținutul Zimbrului, microregiunea a fost inclusă în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”. De altfel, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate