Se tace pe tema cablurilor demontate de la troleibuze

1

În urmă cu ceva timp consiliul județean a început demontarea cablurilor de la rețeaua de troleibuze. Inițial s-a spus că aceste cabluri se vor demonta pentru a nu fi alterate din cauza neutilizării sau pentru a nu fi furate, ele urmând să fie montate înapoi când se va relua transportul electric pe cablu, numai că lucrurile nu stau chiar așa. Cablurile de la troleibuze au fost tăiate bucăți, deci nu se vor mai monta niciodată înapoi.

Vrând să aflăm de ce s-a ajuns la această soluție, deși inițial era vorba doar de demontare și depozitare, am constatat următoarele: până în apropierea municipiului Piatra-Neamț rețeaua de cabluri era cum era, dar de la intrarea în Piatra-Neamț cablurile erau extrem de uzate pe o parte ceea ce le făcea imposibil de demontat fără să se rupă, ele fiind deja aproape inutilizabile.

De ce s-a uzat atât de mult rețeaua de cabluri pe care funcționa troleibuzul? Răspunsul este foarte simplu. Pentru că rețeaua nu a fost folosită conform proiectului. Firele de la troleibuze au fost montate deasupra primei benzi de circulație, dar pe unde ar fi trebuit să meargă troleibuzul au fost făcute parcări ca să încaseze cineva bani sau alte lucrări care au scos din uz banda de mers. Astfel, troleibuzele au mers ani de zile tensionând firele doar pe o singură parte. În tot acest timp nimeni nu a spus nimic, deși nu ar fi fost legal să se facă nimic pe șosele care să devieze transportul electric de la rutele pe care a fost proiectat.

Vom urmări cu mare atenție modul în care va fi valorificat cablul demontat de la troleibuze pentru că depozitarea lui se va transforma în noile condiții în valorificare.

Vom mai avea sau nu transport cu troleibuzele în Piatra-Neamț? Greu de spus. La cât se chinuie transportatorii privați care au conexiuni politice să falimenteze Troleibuzul, viitorul nu arată prea roz pentru acest gen de transport în comun.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Gradinaru Neculai spune

    Această este o crimă ce se face acum prin demontarea cablurilor de la troleu ! De ce nu se demontează celelalte cabluri agățate de stâlpii de la troleu ? Este lege în acest sens . Respectați legea domnilor , ori pentru voi nu există lege. Lege este numai pentru interesele voastre ? De ce nu se dau explicații pentru această acțiune ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate