[VIDEO] Urs filmat în Piatra-Neamț la ieșirea spre… Ursuleți

1

Situație neobișnuită în municipiul Piatra-Neamț. O filmare care circulă pe rețelele de socializare arată un urs, care pare încă pui, fugind pe stradă în zona Sarata. Speriat de mașini și claxoane, se refugiază în curți, sărind gardurile.

Din păcate, fenomenul urșilor care coboară în zonele locuite de oameni este din ce în ce mai frecvent. Lipsa de hrană, defrișările și multe alte lucruri cauzate de mâna omului determină animalele sălbatice să recurgă la astfel de gesturi care de cele mai multe ori se termină tragic: lovite de mașini, împușcate, hăituite.

Sperăm doar ca această situație să fie gestionată uman, atât pentru binele locuitorilor, căci vorbim de o problemă de siguranță publică, cât și pentru binele animalelor care nu au nicio vină că habitatul le este distrus.

În această seara, în jurul orei 22:00, a fost un apel la serviciul 112 prin care se anunța că un pui de urs ar umbla prin cartierul Sarata, Piatra-Neamț. Pe facebook, circulă o înregistrare cu acest pui speriat, sărind într-o curte.

Este imperios necesar să ne păstrăm calmul, cu atât mai mult cu cât incidentul s-a petrecut IERI! Am dispus monitorizarea zonei prin efective ale Jandarmeriei, iar toate instituțiile abilitate sunt în alertă pentru a interveni în orice moment, după caz!

În astfel de situații este indicat să NU intervenim cu brutalitate, ci să lăsăm autoritățile competente să acționeze conform procedurilor! Este importantă viața noastră, dar și a animăluțului nevinovat, care probabil s-a rătăcit. Viața lor contează și merită să nu o periclităm!”, a declarat prefectul de Neamț, Daniela Soroceanu.

Sursa video: Facebook

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. NDR spune

    Reprezentantul Guvernului în Neamț, recte doamna Soroceanu, ar trebui să se alăture prefecților din județele în care se fac presiuni pentru eliberarea autorizațiilor de vânătoare la urs, având in vedere înmulțirea necontrolata a urșilor din ultimii ani. Prin stoparea de către minister a eliberării autorizațiilor, efectivele de urs au crescut și astfel de filmulețe sunt din ce in ce mai des întâlnite in Neamt, Suceava, Harghita, Bacău. Habitatul urșilor (cât a mai rămas după ce aceeași guvernanți au permis distrugerea pădurilor) nu permite creșterea efectivului. Pe Valea Muntelui, urșii au ajuns sa producă pagube importante iar prezenta acestora in curțile oamenilor a făcut deja obiectul multor articole. Ce ar trebui sa se mai întâmple pana ia doamna Soroceanu o atitudine fermă? Legat de tăierile de păduri … ioc! Legat de distrugerea habitatului animalelor sălbatice … ioc! Legat de reducerea efectivului unor specii prin agricultura intensiva și folosirea de substanțe interzise … ioc! Legat de reducerea efectivului unor specii prin pășunat haotic și câini fără stăpân … ioc! E drept, animalele nu votează și nu dau like la filmulețe penibile de promovare deci prefectureasa nu e interesată nici de habitatul lor, nici de echilibrarea electivelor (adaptarea numărului la condițiile existente), nici de protejarea populației in cazul înmulțirii necontrolate a efectivului (cazul urșilor).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate