S-a decis! Primarul de la Borlești, Vali Puică, rămâne primar cu o sancțiune de 10% din indemnizație

2

În mandatul trecut, pe vremea când era consilier local, Vali Puică, actualul primar al comunei Borlești, a votat în consiliu pentru numirea unui viceprimar, fiind și el pe lista de propuși. Secretarul comunei care era răspunzător de legalitatea ședinței nu a atras atenția consilierilor că nu au voie să voteze dacă sunt propuși și uite așa de aici a început un scandal care s-a transformat în plângeri la ANI.

ANI a zis că e un conflict de interese și au urmat o serie de procese. Vali Puică a pierdut ultimul proces și, conform deciziei instanței și a celor de la ANI, dar mai ales conform noului Cod Administrativ primarul Puică a fost sancționat cu 10% din indemnizația de primar pe 6 luni de zile și din câte se pare nu mai are voie să ocupe aceeași funcție pe care o avea la momentul respectiv, adică aceea de consilier local, lucru care nu îl împiedică sub nicio formă să mai candideze și să mai fie primar câte mandate vor dori cetățenii comunei Borlești.

Așadar NU SUNT ADEVĂRATE zvonurile conform cărora Vali Puică ar pierde mandatul. Prefectura Neamț a emis deja ordinul de sancționare cu 10% pe o perioadă de 6 luni.

Probabil cei care au lansat ideea că primarul Vali Puică își va pierde mandatul în urma deciziei instanței și ANI nu cunoșteau prevederile noului Cod Administrativ și au crezut că se va întâmpla ca în alte cazuri similare care au intrat mai de mult sub incidența fostului Cod Administrativ.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Bunicu spune

    Altfel nu se putea,nu mai vrem era neagră ,era Iliuta,a luat destul ,aproape toată lunca Ruseniului,Pădure de care nu a mostenit neam saturat de mincinoși, mai este loc si la purul lui tarif.Tiai facut iluzii degeaba Nea Vasile.cate proiecte a facut Puică pe care lea realizat nu ai nici degete la mâna si la picioare

  2. Bunicu spune

    Nu se putea altfel, ne duceam cu 20 de ani in urma,când foști primari au fost numai pentru ei ,iliuta a luat aproape toată lunca de la ruseni,pădure de care nici nu a avut o e.t.c.
    DUpa reclamație sa bucurat ca poate ne intoar em in era neagră a BorlestiuluiIN ERA LUI .CE bine imi pare ca am luat teapa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate