VIDEO – Prefectul Adrian Niță intervine în scandalul relocării elevilor de la Școala nr. 5 în spații improprii pentru că „cineva” nu și-a făcut treaba

0

Problema relocării elevilor de la Școala nr. 5 la Școlile Normale continuă până astăzi să fie subiect de contre politice, căutându-se tot felul de țapi ispășitori. În loc ca cei cu atribuții să se pună la treabă, să vorbească mai puțin și să facă mai mult pentru acești copii, dacă într-adevăr le pasă de actul educațional, zilnic pierd timp prețios arătând cu degetul spre alții.

Întrucât a fost invocat și numele prefectului de Neamț în toată tărășenia rezultată din incompetența celor care trebuiau să amenajeze spațiul pentru a fi propice studiului pe timpul relocării elevilor, Adrian Niță vine cu un drept la replică:

„Aceste proiecte de reabilitare a școlilor erau știute de către actuala conducere a primăriei încă de când și-au preluat mandatul, adică de acum 2 ani și ceva, și aveau tot timpul din lume să nu ajungă în situația în care se află.

Apoi, nu am înțeles cum de tot reclamă că au avut doar 10 zile la dispoziție de când au primit de la Consiliul Județean această clădire, care și-a exprimat bunăvoința și a cedat-o. Au fost acolo și au pozat un calorifer din 10 unghiuri ca să arate că ar fi mai multe sparte, dar s-a dovedit așa cum au filmat și alte entități mass-media că era vorba doar despre un singur calorifer cu probleme. Nu au reușit să discute cu firma respectivă care se ocupa de renovarea acestei școli să devanseze cu o săptămână cel puțin aceste lucrări și apoi să mute copiii în spațiul nou astfel încât toată amenajarea să fie conform standardelor și cerințelor acestor copii și cadrelor didactice.

Se bate apa în piuă în continuare cu relocarea copiilor care ar fi fost posibilă la școala din Speranța, neținând cont că sunt copii care au nevoie de medicație specială și transport special, neținând cont de faptul că sunt profesori care ar fi trebuit să facă naveta în 3 locuri diferite ca să își țină orele, lucru imposibil.

Cred că e foarte important ca domnul primar să revină cu picioarele pe Pământ, să se ocupe de administrație, pentru că a mai fost un caz și în vară când copiii de la grădinița arondată școlii nr. 3 de la gară s-au trezit cu o săptămână înainte că trebuie să își schimbe locația la Cartianu și doar bunăvoința unor părinți care s-au mobilizat exemplar a făcut ca spațiul de acolo să poată fi amenajat corespunzător.

Deci să lăsăm excursiile în India, să lăsăm discuțiile politicianiste și să trecem la treabă!

Se laudă municipalitatea din Piatra-Neamț cu peste 50 de proiecte pe care le are în derulare, deși foarte multe dintre ele moștenite, și pentru că tot ne cer să avem răbdare trebuie să le spunem că sunt pensionari, oameni care vor să trăiască în orașul acesta și nu au răbdare până în anul electoral când se vor tăia panglicile.

Spre deosebire de Piatra-Neamț care crede că are o mare realizare derulând 50 și ceva de proiecte, trebuie să vă dau un exemplu simplu de la o comună din județul nostru, Borlești, care are 23 de proiecte eligibile în derulare și care are doar 25 de angajați, nu câteva sute câți are primăria Piatra-Neamț.

Așa că, domnule primar, spor la treabă!”, a declarat prefectul de Neamț, Adrian Niță.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate