[VIDEO] Prea multe apeluri false către „112” – Poliția Română lansează un apel către populație

1
Foto: captură video Facebook/ ObservatorAntena1

În ultima perioadă, după cazul din Caracal, s-a declanșat un val de apeluri false către numărul unic „112”. Poliția Română roagă cetățenii să nu apeleze acest serviciu decât dacă, într-adevăr, există o urgență justificată:

Nu mai reprezintă un secret faptul că, în ultima perioadă de timp, ne confruntăm cu foarte multe apeluri false, în care se reclamă, într-o proporție îngrijorătoare, răpirea unor persoane, lipsirea de libertate sau sechestrarea.

Ieri (n.r 24 august), a fost prezentat în spațiul public ultimul caz înregistrat în București, unde peste 80 de polițiști, timp de mai multe ore, au căutat o adolescentă, pentru ca totul să se dovedească a fi o glumă proastă. Din păcate, nu a fost un caz singular.

Astăzi, vorbim de Sibiu, unde o femeie și-a alertat familia că este lipsită de libertate, în condițiile în care anunțase că are cu ea și copilul de 1 an și 8 luni.

În realitate, femeia în vârstă de 30 ani încerca să își construiască o apărare față de concubinul său, căruia i-ar fi sustras portofelul. Acum, tânăra este cercetată penal pentru inducere în eroare a organelor judiciare.

Și în cazul de la Sibiu vorbim tot despre zeci de polițiști angrenați în operațiunile de căutare.

Pe cale de consecință, stimați cetățeni,

Venim în fața dumneavoastră pentru a vă cere sprijin și înțelegere.

Problema apelurilor false la 112 nu este numai una instituțională, ci a tuturor celor care au, la un moment dat, nevoie de ajutor.

Dacă sunteți copii, nu vă jucați cu 112! Poate alți copiii, în acel timp, au nevoie urgentă să ajungă cineva la ei.

Dacă sunteți părinți, învățați-i pe cei mici la ce se folosește 112. Explicați-le că acest număr nu este de joacă.

Și nu în ultimul rând, pentru noi, cei maturi, 112 nu este un mijloc de a crea alibiuri.

Să nu uităm că sutele de polițiști angrenați în căutarea unor prezumtive victime sunt aceeași care trebuie să intervină la urgențe reale.

Mai mult, în spatele a ceea ce se vede în spațiul public, la o astfel de intervenție –  de cele mai multe ori acele patrule de poliție – sunt specialiști, tehnică de localizare, logistică, decidenți, procurori sau polițiști.

Pentru eficiența acestui întreg angrenaj, acești oameni ar trebui să se ocupe de situațiile reale. Cele în care viața unor vecini, prieteni, rude sau cunoștințe de ale noastre, este pusă în primejdie.

Aici nu vorbim doar de utilizarea unor resurse ale Poliției, pentru că Poliția trebuie să răspundă la fel la orice astfel de alerte – false sau adevărate.

Vorbim de timpii pe care îi putem pierde pentru intervențiile reale, din cauza unor alarme false.

Așadar, fac un apel de urgență PENTRU numărul de urgență 112.

Să nu ne jucăm cu viața și cu sănătatea semenilor! Într-o zi, este posibil să avem noi nevoie de ajutor.

Vă mulțumesc!”, a transmis reprezentantul Poliției Române.

Sursa articol: IGPR

Sursa video: Facebook/ ObservatorAntena1

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. misu spune

    Este evident ca toti sint revoltati ca dupa fata aia din Caracal nu s-a dus nimeni si acum 80 de politisti au iesit din birouri pt un caz, parca se spunea ca nu sint suficienti, ca au formulare de completat, brusc nu mai au.

    Oricit le-ai explica, politistii tot n-or sa inteleaga, si nu numai ei, ca sistemul 112 nu functioneaza desi s-a cheltuit un munte de bani cu el.

    Nu vad veo remuscare din partea politiei, doar aroganta in continuare.

    Asa n-o sa progresam niciodata ca natie. Trist!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate