VIDEO: Interviu cu un consumator de droguri/etno din Piatra-Neamț

0

Consumatorii de stupefiante din Piatra-Neamț nu sunt nici pe departe doar persoane din pătura socială asistată sau needucată. Avem consumatori din toate clasele sociale și nivelele de educație.

Astăzi vă prezentăm un caz al unui tânăr din Piatra-Neamț cu diplomă de bacalaureat, cu licență de facultate care a căzut în patima consumului și nu mai poate ieși din această capcană.

Prin problemele prin care trece el trec mulți alții dar autoritățile se fac că nu-i văd iar politicienii preferă să evite subiectul. Viitorul celor care nu reușesc să se lase este unul pecetluit: la pușcărie, deoarece au nevoie de sume mari de bani care nu se pot obține pe căi legale sau la medicina legală unde se stabilește cauza decesului.

Din păcate în Neamț nu există nicio posibilitate de internare pentru dezintoxicare. Dependenții sunt lăsați să se descurce singuri și prea puțini reușesc să învingă lupta cu ei înșiși. Să renunți la droguri e una dintre cele mai grele încercări la care poate fi pus psihicul uman. Cine crede că e ceva ușor sau care ține doar de voință se înșeală. Fără asistență de specialitate sunt foarte rare cazurile cu un final fericit.

Iosub Robert

Articole pe aceeași temă:

arsene

cuc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate