(VIDEO) Incendiu la o locuință din comuna Ion Creangă

0

Aseară, prin apel la 112, în jurul orei 18:40,  pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din comuna Ion Creangă.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
Incendiul se manifesta într-una din camere și la acoperișul locuinței, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Din interiorul unei camere pompierii au scos o butelie. Miltarii au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 2 mp și bunurile materiale aflate în interiorul camerei.
”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Efectul termic produs de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față mijloacele de încălzire fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime.

Atenție, vine sezonul rece!

În anul 2020, din totalul incendiilor produse în județul Neamț, în medie, 18% au avut loc ca urmare a coşurilor de fum defecte sau necurăţate, respectiv 10% ca urmare a mijloacelor de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate. Din păcate, majoritatea acestor incendii se soldează adesea cu tragedii.

Având în vedere că temperaturile pe timpul nopţii au scăzut , ISU Neamț recomandă cetăţenilor care utilizează la încălzirea locuinţelor sobe sau aparate ori mijloace electrice de încălzire, să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor de locuinţe:

1.-Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată;

2.-NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

3.-NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;

4.-Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

5.-NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

6.-Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

7.-NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă;

8.-Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi;

9.-NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;

10.-NU aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;

11.-Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi;

12.-NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu focul aprins în sobă  ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Cetăţeni, nu uitaţi ! Printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate