[Video] Hai, nu zău?!

0

Iată că niște băieți deștepți preocupați de poluarea masivă s-au gândit la o modalitate de a purifica aerul pe care îl respirăm, în propriile noastre locuințe. Vorbim aici despre cei de la IKEA care au dat naștere unui concept cel puțin interesant: perdelele care purifică aerul.

Perdelele numite GUNRID nu folosesc un filtru special sau electricitate pentru a curăţa aerul. În schimb, acestea folosesc un tip de tehnologie unică pentru a reduce poluarea aerului interior. Materialului i se aplică un „fotocatalyst bazat pe minerale”, acesta fiind activat de lumina interioară, dar şi de cea exterioară. Acesta face parte din procesul de fotosinteză, regăsit în natură.

În timp ce versiuni similare ale acestei tehnologii există deja, IKEA este prima companie din lume care o foloseşte pentru a fi activată de lumină interioară. Imediat ce se activează, perdelele filtrează poluanţii de interior obişnuiţi, precum formaldehida. Această inovație va fi lansată pe piață anul viitor.

„Testele din laboratoare au avut rezultate pozitive, iar tehnologia a fost de succes”, spune un reprezentant al companiei. „Următorul pas este desfăşurarea unor teste în locuinţe pentru a confirma rezultatele din laboratoare şi pentru a ne asigura că GUNRID înlătură cu eficienţă componentele organice din locuinţe”, adaugă reprezentantul.

Sursa: Mediafax

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate