Care sunt cele mai mari realizări ale primarilor de comune din Neamț

5

Am întrebat mai mulți primari de comune din Neamț: ”Care este cea mai mare realizare a dumneavoastră de când sunteți primar? ”

Adrian Neculai Nastasă, consilier primar Agapia: Asfaltarea a peste 80% din drumurile comunale și sătești din comuna Agapia. Urmează și asfaltarea ultimilor 5 km din comună, printr-un proiect deja întocmit și pe care îl vom depune pentru finanțare anul acesta.

Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun:  Reabilitarea Sanatoriului Bisericani. Școlile din comună și Acțiunea Elevul. Canalizarea Piatra Neamț- Alexandru cel Bun- Bisericani și de anul viitor, canalizarea întregii comune.

Acozmei Emilia, primarul comunei Bălţăteşti:  Nu consider realizările făcute în comună ca realizări personale, sunt realizări ale consiliului local, sprijinit de consiliul județean.

Oniga Gheorghe, primarul comunei Bicaz Chei: Din punctul meu de vedere, cea mai mare realizare e faptul că am câștigat încrederea oamenilor prin tot ceea ce am făcut. Putem lua în vedere proiectele europene pe care le-am derulat la nivelul comunei și relația cu cetățenii.

Bîrsan Constantin-Ioan, primarul comunei Bicazu Ardelean: Realizări sunt multe, zic eu. Am în momentul de față și multe proiecte pe care le implementăm prin fonduri europene.Venim în sprijinul cetățeanului prin crearea de condiții- utilități și drumuri, în special, că de drumuri ne plângem toți. 

Cezar Mihai Voroneanu, viceprimar cu atribuții de primar în comuna Bîrgăuani: Eu am intrat viceprimar cu atribuții de primar în iulie anul trecut. E o perioadă scurtă, iar ca realizări… avem proiecte, avem un pod, asfalt, însă inițiate înainte, de domnul primar Petrică Șchiopu. Aș putea preciza totuși că în județ nu este nicio rețea de iluminat public cum este cea în comuna Bârgăuani.  Noi aveam 400 de becuri  în toată comuna. Acum am dublat numărul becurilor, dar am pus cu led, economice, iar consumul a scăzut la 30% pe hârtie.

Cazimir Mihai, primarul comunei Boghicea:Am mai multe proiecte care sunt în licitație pentru execuție sau pentru care s-a terminat licitația. Este aducțiunea de apă din  Boghicea- Slobozia- vreo 10 milioane, Școala de la Boghicea+ grădiniță (vreo 2 milioane 7 sute), grădiniță nouă în Slobozia, teren de sport de fonduri europene- vreo 76.000 euro și lista continuă. Am un cămin depus pe CNI un dispensar în satul Slobozia- lucrăm la documentație…

Niță Geo-Ovidiu, primarul comunei Borca: Toate proiectele sunt la fel de importante, am investit în sănătate,învățământ, infrastructură. Pot să spun că nu au fost bani cheltuiți pe investiții de care să-mi pară rău,să fi fost inutile.

Georgeta Blaj, primarul comunei Boteşti:Școlile modernizate- asta mi-am dorit de la început. Vă pot arăta și o grădiniță la standarde europene.


State Gheorghe-Daniel, primarul comunei Cîndeşti:Drumurile. Am finalizat 5 km de drum betonat de 20 cm grosime, aproape 3 km de aslfalt. Acum lucrez la alți 5 km. Am mai depus la București un proiect pentru alți 14 km… Dacă obțin finanțare, comuna ar fi 90% cu drumuri betonate și asfaltate.

Aurel Ciocanel, primarul comunei Costişa:Aș putea trece la realizări deosebite faptul că am reușit să fac în așa fel încât cetățenii să nu prea umble pe drumuri pentru a-și solutiona problemele prin instanță. Am lămurit pe plan local, atât cât am putut. Dacă ne referim la investiții, am făcut un dispensar uman foarte necesar, asfalt, cămin cultural, sală de sport etc.

Petre Zamfir, primarul comunei Crăcăoani: Modernizarea drumurilor. Vrem să continuăm cu asfaltarea, să luăm praful din întreaga comună, de pe toate ulițele satelor.

Anton Covasan, primarul comunei Dămuc: Drumul județean, cu toate că e realizarea Consiliului Județean, nu a mea. Dar, pentru cetățeni, cred că e cea mai mare realizare. Cea mai importantă-modernizarea școlii, cu bani de la Banca Mondială.

Constantin Păduraru, primarul comunei Dochia: Reabilitarea școlii, căci școala este oglinda primarului. Am reabilitat total școala, prin PNDL 2, până în mai-iunie vor fi gata lucrările. La ora actuală, este în reparație totală și căminul cultural. De asemenea, în curând, vom da drumul la stația de epurare. Avem apă trasă 98% din comună.

Șoican Iosif, primarul comunei Doljeşti: Alimentarea cu apă și canalizare în toată comuna, am finalizat-o. Urmează celelalte, le-am luat într-o anumită ordine firească.

Ion Nechifor, primarul comunei Drăgănești: Am pus școala la punct, am modernizat drumurile. Acum construim un dispensar uman, n-aveam așa ceva la noi în comună.

Mihai Michiu, primarul comunei Dulceşti: Drumuri comunale și sătești. Drumurile principale sunt toate modernizate, cu proiectele pe care le avem acum. Cămin cultural, dispensar,  reabilitare grădiniță. Astea sunt cele mai mari realizări.

Catană Nicolae, primarul comunei Dumbrava Roşie: Sunt multe și nu vreau să le enumăr.


Gheorghiu Cristinel Vasile, primarul comunei Farcaşa:Ce-aș putea să spun…Rețeaua de canalizare finalizată anul trecut. S-a făcut recepția, dar, din cauza calamităților din vară care ne-au ocupat tot timpul,ne-a prins iarna și nu am apucat să facem racordurile. În primăvară, cum se dezgheață, ne apucăm. Trebuie făcute probe,apoi, în baza buletinului de analize, să obținem autorizația de funcționare.


Bereșoae Pavel, primarul comunei Gherăeşti: Am încercat să acoperim întreaga clasă de probleme ale comunității. Am făcut un teren de sport, știți că sunt rezultate notabile în domeniul sportului în comuna noastră. Noi am vrut să facem  o sală de sport, doar că avem o fundație începută de prin 2008 de o firmă constructoare din Roman, iar situația juridică este neclară. Cum timpul trecea, am făcut  acest teren de sport, cu tartan și nocturnă, urmează să facem și un grup sanitar.


Manea Gheorghe, primarul comunei Ghindăoani:Cei în jur de 5 km de asfalt,din 2016. Avem încă un proiect în derulare, pentru 4 km de asfalt.

Ciubotaru Vasile, primarul comunei Girov: În cei 2 ani jumătate, am adus în comună în jur de 3 milioane pentru investiții, prin PNDL și finanțare europeană. După 11 ani, școala se reconstruiește. 20 și de miliarde din datoria moștenită au fost achitate.


Băbuţă Vasile, primarul comunei Gâdinți:Alimentare cu apă și stație de ape uzate în valoare de 2,5 milioane de euro.


Alexandroaia Vasile, primarul comunei Grinţieş: Poate pe picior de egalitate, ar fi alimentarea cu apă și canalizare și  asfaltarea aproape a tuturor drumurilor. Mai am un singur proiect cu drumuri de asfaltat și sper să îl rezolv anul acesta.

Constantin Mătasă, primarul comunei Grumăzești:Cea mai mare realizare a mea este faptul că am pus școlile la punct. Am niște școli moderne, condiții deosebite. E locul unde am muncit o viață și, zic eu, că m-am achitat față de această instituție.

Lupu Gavril, primarul comunei Hangu: Eu sunt mândru de toate investițiile pe care le-am făcut pe raza comunei, că altfel nu le făceam.


Baciu Ioan, primarul comunei Horia:Accesarea de fonduri europene. Trei proiecte au obținut finanțare.

Săbărel-Vanea Roșu, primarul comunei Icuşeşti:N-aș putea spune. Poate c-am accesat vreo 11 proiecte. Am finalizat 2. Am în lucru șapte la ora actuală. Am realizat anul trecut un drum sătesc-un proiect în valoare de 60 miliarde lei vechi, realizat în proporție de 80%.


Bîrjoveanu Ioan Marcel, primarul comunei Moldoveni:Ca și valoare financiară, proiectul de 2 milioane jumătate de euro, prin care am făcut 6 km de asfalt, am modernizat un cămin cultural, o grădiniță ș.a. Altă realizare cred că e schimbarea mentalității unor oameni.


Nicorescu Neculai, primarul comunei Piatra Șoimului: Eu mai degrabă tac și fac. Până la Stanca- Piatra Șoimului, avem  acum drum betonat, care înainte nici nu exista, eu am făcut drumul ăla. Drumuri principale betonate, ca să scoatem oamenii la civilizație.


Lungu-Bordea Petru, primarul comunei Pîngăraţi: Drumurile, vreo 30 km de asfalt. Am de reabilitat în vara asta un cămin și o  grădiniță, din fonduri europene.

Vasile Dorneanu, primarul comunei Pipirig: Este greu de fǎcut o ierarhie, fiindcǎ orice realizare, indiferent de domeniu, contribuie la creșterea calitǎții vieții concetățenilor. Sigur, cele mai importante realizǎri sunt legate de proiectele pe care le avem la nivelul comunei (fie că ne referim la proiectele care vizează modernizarea unor drumuri de interes local, achiziția de utilaje, modernizarea infrastructurii educaționale, dezvoltarea infrastructurii de apă sau la cele care oferă servicii sociale, instalarea de internet gratuit în spațiile publice etc.) Este o mulțumire atunci cȃnd semnezi un contract de finanțare și o bucurie și mai mare atunci cȃnd reușești implementarea lui. Avem la nivelul comunei proiecte ȋn diferite etape, de cȃteva milioane de euro. Scopul nostru principal este de a atrage cȃt mai multe fonduri, de a aduce cât mai mulți bani în comună, pentru că acest lucru înseamnă dezvoltare în toate domeniile.


Croitoriu Cristian, primarul comunei Podoleni:Faptul că am reușit să asfaltăm o mare parte din localitate. Mai avem câțiva kilometri și terminăm de asfaltat comuna Podoleni.

Vasile Emil Dascălu, primarul comunei Poienari:Cea mai mare realizare este  înființarea rețelei de apă și canal.

Ana Ancuța, primarul comunei Poiana Teiului:Eu mă mândresc cu tot ce am făcut până acum. Sunt mulțumită sufletește că n-au trecut anii degeaba și am făcut lucruri în folosul comunității, bune, zic eu: infrastructură,  proiecte pentru reabilitarea căminelor culturale, spații de joacă pentru copii etc. Toate proiectele sunt proiecte de suflet.



Țarălungă Sebastian Bogdan, primarul comunei Războieni:Drumuri.

Motfolea Vasile, primarul comunei Rediu: Școlile, drumurile, apă în comună. Toate.

Chirilă Nicu, primarul comunei Ruginoasa:Poate infrastructura- 60% din drumurile din comună sunt asfaltate, betonate, aranjate.


Iacob Gheorghe, primarul comunei Sagna:Mă bucur că suntem printre comunele cu grupuri sanitare și  apă curentă în toate școlile.  Acum lucrez la aducțiunea de gaz metan. Sunt în faza de autorizare, sperăm în aprilie să ne apucăm de adus gazul în comună.


Dascălu Valeria, primarul comunei Săbăoani: Sunt mai multe. Am asfaltat mai multe străzi din comună, am reabilitat școlile, căminul cultural, am finalizat construcția unei grădinițe noi.

Horciu Daniel, Primarul comunei Săvineşti: Toate, nu există o diferență.

Ivancea Vasile, Primarul comunei Secuieni : Că încă sunt sănătos. Școli, primărie, dispensar, asfalt, apă- canal, scoli, bază sportivă multifuncțională ș.a.



Oatu Sorin, primarul comunei Ștefan cel Mare:Cele șase proiecte europene accesate.

Găină Iulian, primarul comunei Tarcău: Eu nu am realizări mari sau mici, nu le-am dat o înălțime. Obiectivul de asfaltare a 0-23 km e o lucrare destul de importantă, din punct de vedere economic, social, uman.


Dana Ursache, primarul comunei Tașca: Dacă vă referiţi la cea mai mare realizare materială de până acum, înfăptuită în calitate de primar, aş putea spune, că este vorba, de câștigarea celor mai multe proiecte guvernamentale (în număr de cinci), în anul 2018, precum și semnarea a două contracte cu finanțare europeană. Dezvoltarea comunei este prioritară, iar aceste proiecte au rolul de a contribui la îmbunătățirea calității vieții în mediul rural, la crearea de locuri de muncă și la punerea în aplicare a Strategiei de dezvoltare locală. Dar cea mai mare realizare a primarului Ursache Daniela, este mulţumirea pe care o descopăr în ochii oamenilor, atunci când îi întâlnesc.


Lucaci Ștefan, primarul comunei Tămășeni:Sunt mai multe realizări. Faptul că am făcut mai multe tronsoane de drumuri asfaltate- 9 kilometri de asfalt, iar acum am terminat și procedura de licitație la cea mai mare investiție pe care o vom face în comuna Tămășeni: acostament, șanțuri betonate, piste de biciclete și  trotuare, de la intrare în Tămășeni până la ieșire din Adjudeni, și pe o parte și pe cealaltă. La 1 martie, dacă vremea e bună, sperăm să ne apucăm de lucru. Investiția are o valoare de 11 milioane lei.


Vasile Mărculeț, primarul comunei Timișești:Nu pot considera că un proiect a fost mai important decât altele. Am avut finanțări obținute pentru canalizare, racordare la rețeaua de apă,  avem proiecte aprobate pentru asfaltări, grădiniță, reabilitarea dispensarului dar dintre toate proiectele cel mai mult ne dorim și credem ca vom reuși să alimentăm comuna Timișești cu gaz.


Lupu Dan-Marian, primarul comunei Trifești:Faptul că am depus proiectul pentru alimentare cu apă și canalizare în Miron Costin. Sperăm ca într-o lună de zile să scoatem lucrarea la licitație. O altă realizare e că am făcut sediul primăriei nou, într-un timp scurt. Acum cetățeanul comunei Trifești este respectat așa cum merită, am făcut opt birouri, nu mai avem sobe, se lucrează într-un mod civilizat, specific anului 2019.


Butnariu Petru Dorin, primarul comunei Ţibucani:Am  dus la bun sfârșit aducțiunea cu apă-15,4 km, iar programul de canalizare în proporție de 95%. Peste 8 km de străzi rurale au fost modernizate.

Tănăselea Ion, primarul comunei Urecheni: Una dintre cele mai mari realizări este modernizarea drumurilor, căci era marea problemă și toți cetățenii își doresc în primul rând asfalt. Continuăm, suntem în derularea unui alt proiect de modernizare a drumurilor comunale și sătești.

 

Maria Adriana Petrariu, primarul comunei Vînători- Neamț: Toate proiectele mele sunt pentru comunitate. Astfel că nu pot spune care este cea mai mare realizare a mea. Cu toate acestea, mi-aș dori să facem o călătorie înapoi în timp, din anul 2000 și până acum: creștere economică și condiții de viață decente cu toate utilitățile (apă, canalizare, gaz), un Centru Social-cultural nou, primărie nouă, școli și grădinițe modernizate, grădiniță cu program prelungit nouă, un centru socio-educativ pentru copii aflați în situații de risc, o baie publică, 5 case construite și altele rehabilitate pentru comunitatea de romi, drumuri și multe alte investiții și proiecte unele finalizate,altele încă în desfășurare pentru comunitate. Și încă mai avem multe de realizat.


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
  1. Vasile Aicob spune

    La Ceahau astia n-au primar???

  2. paul ionescu spune

    sunt multi primari in comune de toata lauda ! Unii au realizat mult mai multe decat au spus aici.Marita toata consideratia. Succes in continuare.

  3. Vasile spune

    Cei de la Agapia se lauda cu realizarea a peste 80%din drumurile comunale și sătești. Foarte urât din partea lor.De ce nu sânt mai modești În declarații? Luați exemplu de la cei de la Gircina pentru că ei stau după colț cu declarațiile și vă spun și de ce,nu că ar fi ei modești,ci pentru că ei s-ar lauda cu neasfaltarea a peste 95%din drumurile comunale și sătești , atenție,in 30de ani frumoși scurși de la revoluție.Se mai pot lăuda cu o scoală începuta de foarte mulți ani și netermiata.Si se mai pot lăuda cu foarte multe nerealizari dar ce sa i faci sânt modești ,nu i așa? Poate prea modești.

  4. Ursul maro spune

    In unele comune s-au amenajat parcuri la marginea satelor, unde oamenii pot astepta seara vacile care se intorc de la pascut.

  5. Stelu spune

    La Vânători casele pentru romi se rehabilitează

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate