[VIDEO/FOTO] Dezastru în mai multe orașe din țară, nu doar în NEAMȚ – Avertizările de ploi torențiale în vigoare prevestesc și mai multe probleme

0
Capturi video (Vrancea, Galați)

Potrivit publicațiilor locale si a presei centrale, în mai multe orașe din țară oamenii și autoritățile abia fac față inundațiilor masive. Gospodării inundate, străzi aproape impracticabile, persoane evacuate după ore bune. 49 de localități din 18 județe au fost afectate grav de ploi, conform IGSU. 

În Galați, sistemul de canalizare nu e reușit să facă față cantității de apă – drept rezultat, mai multe străzi arată astfel:

În Vrancea, 12 muncitori aflați în zona forestieră Nereju au rămas izolați ieri seară din cauza unei viituri puternice. Au fost nevoiți să se refugieze într-o remorcă peste noapte iar astăzi un salvamontist a reușit să ajungă în locul cu pricina. Urmează preluarea și salvarea acestora din zona de pericol. S-a reușit evacuarea unui minor în vârstă de 16 ani. De asemenea, o femeie de 60 de ani a fost adusă în siguranță din zona de pericol.

Referitor la situaţia de la Nereju, în judeţul Vrancea, avem 12 muncitori care efectuau lucrări, au fost surprinşi de creşterea apelor râului din zonă s-au refugiat într-un vagon remorcă. În cursul nopţii s-a încercat salvarea lor, nu s-a reuşit, riscam să îi pierdem în timpul salvării, astăzi s-au reluat operaţiunile. Am mobilizat o echipă suplimentară Salvamont din Covasna. Avem acolo din Vrancea o echipă de la Salvamont, plus ISU din Vrancea. A mai fost astăzi o tentativă care din nou a eşuat pentru că nu s-a putut fixa tiroliana. La acest moment, legătura cu ei există, problema e că e o zonă cu acces greu, nu se poate intra decât cu maşini de teren sau pe jos în zonă. Pe cale aeriană s-au făcut mai multe evaluări, nu putem intra în zonă, să îi scoatem cu troliu. E o zonă montană şi elicopterele nu pot intra, plus ploile care sunt. Vom încerca să îi salvăm până la finalul zilei”, a declarat Raed Arafat, citat de observatornews.

În București s-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 case, 116 curţi, 15 subsoluri/beciuri, de pe 22 de străzi, precum şi pentru degajarea unui acoperiş şi a 15 copaci căzuţi pe carosabil/autoturisme. Șapte autoturisme au fost afectate. Oamenii au fost avertizați prin intermediul mesajelor RO-ALERT.

Doi oameni au fost luaţi de ape şi numeroase gospodării au fost inundate.

Foto: captură video stirileprotv

Și în județul Bacău, pompierii au intervenit pentru salvarea unui bărbat de aproximativ 70 de ani, care a fost luat de ape, după ce podețul pe care se afla s-a rupt. Potrivit hotnews.ro, acesta se pare că traversa un podeț care s-a rupt.

În NEAMȚ un bărbat în vârstă de 78 ani și-a pierdut viața după ce a fost luat de o viitură în Almaș, comuna Gârcina iar mai multe zone din județ au fost grav afectate în urma averselor torențiale.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate