(VIDEO) Explozie spectaculoasă pe cer – Mii de oameni au surprins fenomenul, zeci de filmări au inundat rețelele de socializare

0

Un spectacol nocturn pe cerul din nord-vestul Statelor Unite, a dat naștere mai multor scenarii. Zeci de oameni au filmat ieri seară ceea ce au crezut a fi un meteorit iar rețelele de socializare au fost inundate de filmări.

Înregistrările video postate din Washington și Oregon au surprins un grup dens de lumini puțin după ora 21.00 (4:00 GMT, vineri).

Dr. James Davenport, profesor asistent de astronomie la Universitatea din Washington, a confirmat că luminile au fost cauzate de racheta Falcon 9 care a coborât de pe orbită. El a spus că resturile se află probabil la aproximativ 30 de mile în atmosferă și este puțin probabil ca piese substanțiale să ajungă pe pământ.

Ceea ce văd oamenii este o rachetă care cade în atmosferă cu peste 27.000 km/h şi se spulberă ca urmare a căldurii generate de o asemenea viteză. Fragmentele care se topesc mai uşor se desprind mai întâi, iar piesele mai dense supravieţuiesc mai mult timp, ceea ce oferă aparenţa mai multor obiecte incandescente care se îndreaptă în aceeaşi direcţie”, a explicat pentru AFP, citat de presa centrală, Jonathan McDowell de la Centrul de astrofizică de la Harvard.

Este vorba despre o eroare, în mod normal acest tip de rachetă SpaceX efectuează o combustie dezorbitată, a mai precizat specialistul.

SpaceX, deținută de Elon Musk, a lansat racheta Falcon 9 stage 2 pe 4 martie.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate