(VIDEO) Eliberarea unui urs dintr-un gard, urmată de un eveniment șocant. Animalul a fost omorât de localnici după ce 3 oameni au fost răniți

0

Întrucât am avut și în Neamț cazuri de urși blocați în garduri și eliberați cu intevenția autorităților, considerăm că incidentul petrecut sâmbătă, 9 octombrie, în comuna Câmpuri din Vrancea este de importanță maximă, deoarece, iată, nesupravegherea controlată a animalului după eliberare și neluarea unor măsuri de siguranță pot duce la situații grave.

Citiți și:

Potrivit presei centrale, trei bărbaţi au fost atacaţi de un urs, în comuna Câmpuri din Vrancea. Din informațiile disponibile la această oră, una dintre victime ar fi în stare gravă. Sătenii sunt cei care au omorât ursul cu pari și ce au avut la îndemână.

Sâmbătă dimineaţă, la ora 08.30, am fost sesizaţi de nişte săteni din zonă că un urs este prins într-un gard cu şufă. Am sesizat toate organele în drept, au intervenit şi medicul veterinar şi jandarmii. Ursul a fost desprins din gard, tranchilizat şi a fost dus în pădure, care se află la circa 200 de metri în spatele locuinţei unde a avut loc incidentul. L-am supravegheat până a intrat în pădure. Dar după câteva ore s-a reîntors şi a atacat trei persoane care lucrau la reparaţia gardului. Localnicii din zonă au intervenit şi au omorât ursul, pentru că nu aveau altă soluţie. Una dintre persoanele atacate este în stare mai gravă, iar ceilalţi sunt stabili”, a declarat primarul Ion Vlad, potrivit hotnews.ro.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Panciu au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat din comuna Câmpuri, sat Rotileşti prezintă pe corp urme ale unui posibil atac de animal sălbatic. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, persoana în cauză fiind preluată de ambulanţă. Intervin, de asemenea, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Din primele cercetări, există indicii conform cărora bărbatul de 31 de ani ar fi fost atacat de un animal sălbatic, cel mai probabil un urs. Totodată, un urs a fost găsit decedat în apropierea unei gospodării. În momentul de faţă, poliţiştii efectuează cercetarea locului faptei, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului”, a precizat IPJ Vrancea, potrivit sursei citate.

Imagini cu impact emoțional aici – click și aici – click.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate