(VIDEO) Alt urs prins într-un gard, în Ceahlău. A fost tranchilizat și eliberat

0

În această dimineață a fost semnalată prezența unui urs în comuna Ceahlău, sat Ceahlău, lângă Căminul Cultural. Cetățenii au fost avertizați prin mesaj Ro-Alert.

Se pare că ursul a rămas prins într-un gard de sârmă, iar eliberarea acestuia s-a lăsat așteptată ore bune, deoarece din anumite motive birocratice inexplicabile care țin de UAT nu se putea interveni cu tranchilizant.

În jurul orei 18.30-19.00 ursul a fost tranchilizat și eliberat din gard cu intervenția salvatoare a Asociației de vânătoare Lupul Cenușiu.

Pe durata tranchilizării ursul va fi monitorizat și după ce se va trezi va fi lăsat să se întoarcă în pădure.

VIDEO AICI- CLICK.

Reamintim că o situație similară s-a întâmplat recent în Bicaz Chei, cu același scenariu. Acolo nu s-a putut folosi tranchilizant deloc, deoarece nu exista, iar ursul a fost eliberat, pe viu, cu niște clești lungi de sârmă…

Citește și: NEAMȚ: Ursul blocat în gard a fost eliberat fără tranchilizante, pentru că… nu erau disponibile

Pe 21 IULIE, Executivul a aprobat Ordonanța de Urgență referitoare la „metodele de intervenție imediată pentru specia de urs brun”. Conform actului normativ, în cadrul fiecărei unități administrativ teritoriale se va constitui o echipă de intervenție imediată care este condusă de primar sau de viceprimar. Ei sunt persoanele care, conform legii, în baza expertizei profesionale, decid asupra modului de intervenție imediată care poate fi de trei tipuri: alungarea, tranchilizarea și relocarea, eutanasierea sau împușcarea ursului.

Suntem în SEPTEMBRIE și nici acum nu s-au lămurit primăriile ce au de făcut pentru a interveni în asemenea situații.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate