[VIDEO] Câini comunitari sau lupi?

1

Câinii vagabonzi, pripășiți pe lângă diverse instituții unde mai primesc mâncare, devin pe zi de trece tot mai problematici. Mulți dintre ei sunt foarte agresivi și veșnic în căutare de hrană, aceasta făcându-i să provoace pagube prin gospodării.

Un astfel de caz a avut loc miercuri, 5 iunie, în comuna Pângărați. Mai mulți câini comunitari au pătruns într-o grădină unde pășteau niște miei, sfâșiindu-i pe trei dintre aceștia. Cel păgubit a povestit cum în urmă cu trei săptămâni aceiași câini i-au atacat copilul, acesta fiind salvat de un șofer aflat în trafic.

Este adevărat că nu este deloc facilă găsirea unei soluții viabile pentru problema câinilor comunitari, aceasta în mare parte datorându-se costurilor ridicate practicate de firmele de ecarisaj, cât a și costurilor enorme ce le implică construirea unui adăpost și a îngrijirii ulterioare de care au nevoie acești câini. Dar….în același timp, de la atacarea sau uciderea animalelor și atacul asupra copiilor nu este decât un pas. Pe de altă parte există pericolul ca cei din zonă, sătui de pagubele cauzate de câini, să încerce să-și rezolve singuri problema… într-un mod mai puțin ortodox.

Cristian M.

1 Comentariu
  1. Cristescu Camelia spune

    Problema câinilor maidanezi este răspunderea celor care conduc comunitatea, în speță domnii primari. Aceștia să facă bine să lase petrecerile unde beau toți zabalosii și amărâții puturoși. Sa colaboreze cu veterinarii și să aplice un amplu plan de sterilizare in masă a câinilor ,mai ales a celor cu stăpân care fata și sunt zvârliți peste gard.In 5 ani populația canină va scade numeric. Câinii de luptă să fie și ei sterilizați sau eutanasiati. Deci, domnilor Primari,inclusiv cel de Suceava- Lungu , să se implice și nu să aloce sume exorbitante pentru adăposturi și pe urmă să îi ucidă cu sânge rece. A fi creștin și om în primul rând nu înseamnă a ucide. Vedeți spre exemplificare imaginea cu Papa Francisc dând mâna cu un cățel . Bravo Sfinția Voastră. Jurist Cristescu Camelia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate