(VIDEO) Au început lucrările pe strada Izvoare. Drumul se reabilitează ca la carte

3

Săptămâna aceasta au început lucrările pentru modernizarea străzii Izvoare din Piatra-Neamț.

„Știu câte neplăceri a creat acest drum greu practicabil, ținut ani la rând într-o stare deplorabilă. Mă bucur că am reușit să preluăm această stradă de la Primăria Piatra-Neamț la Consiliul Județean și o modernizăm printr-un proiect cu finanțare europeană.

De săptămâna aceasta, firma care a câștigat licitația pentru executarea unei părți a proiectului „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“ a început frezarea asfaltului existent, deteriorat, până la placa de beton, pe strada Izvoare.

Următoarea etapă va fi spargerea și înlăturarea betonului și apoi executarea lucrărilor la partea de fundație a drumului.

Îmi doresc să avem o infrastructură modernă şi durabilă și prin realizarea acestei rute din cadrul Axei rutiere strategice 3, care străbate o bună parte din Neamț, vom reuși să avem o legătură sigură și rapidă cu celelalte zone ale țării.

De asemenea, vom avea parte de o circulaţie sigură şi vom reuși dezvoltarea județului nostru din punct de vedere economic.”, a transmis președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Drumul care va fi modernizat prin acest proiect măsoară 70 de km, urmând a fi executate 104 poduri și podețe, 18 km de șanțuri betonate, 105 drumuri laterale ce vor fi amenajate pentru accesul la acest drum județean și 2,5 km rigole pentru scurgerea apei.Valoarea totală a contractului este de 165,7 milioane de lei, din care 151.536.392.33 sunt fonduri europene.

3 Comentarii
 1. Citizen spune

  Felicitări pentru pornirea lucrărilor. Ce ma îngrijorează e că suntem în octombrie și nu e timp suficient pentru repararea completă. Drept urmare, când are termen de livrare lucrarea? Când va fi efectiv finalizata execuția?
  Ps: cam aiurea sincronizarea având în vedere ca și strada fermelor e în lucru…

 2. Andrei Varga spune

  Așa da . Lucrul bine făcut . Mai bine ar da și podul de la piata la oamenii ăștia .
  Mă gândesc că nu îl apuc reparat. Deocamdată au reparat publiservii cu o ață galbenă .

  1. Viorel spune

   De ce mai frezati asfaltul dacă tot spargeți betonul și înlocuiți fundația????

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate