Programul „Galei Patrimoniului Cultural Nemțean”

0

Având în vedere importanța strategică a protejării patrimoniului cultural național din România, Direcția Județeană pentru Cultură Neamț a desfășurat, în ultimii 6 ani, împreună cu alte autorități și instituții partenere centrale și din județ, o intensă activitate de monitorizare, consiliere, încurajare, finanțare și, uneori, chiar sancționare a persoanelor fizice/juridice/instituțiilor responsabile de buna gestionare a obiectivelor de patrimoniu din județ.

Urmare a acestor demersuri, starea de conservare a bunurilor culturale imobile și mobile din județul Neamț s-a îmbunătățit iar gradul de conștientizare a importanței acestor elemente pentru identitatea locală, atât în rândul proprietarilor, al autorităților publice locale, cât și al societății civile, a crescut semnificativ.

În acest sens, în perioada 15-16 octombrie 2021, Direcția Județeană pentru Cultură Neamț, împreună cu Instituția Prefectului – Județul Neamț, își propun să organizeze la Piatra-Neamț evenimentul ”Gala Patrimoniului Cultural Nemțean”.

Într-o perioadă în care nepăsarea și agresiunile asupra patrimoniului cultural se întâlnesc la tot pasul, manifestarea noastră își propune să evidențieze, să premize și să promoveze performanța unor actori din județul Neamț, implicați în activități de protejare a bunurilor de patrimoniu cultural. Scopul demersului este stimularea bunelor practici în domeniu.

Având în vedere faptul că incidența cazurilor de Covid-19 în Municipiului Piatra-Neamț este în creștere de la o zi la alta, am stabilit, de comun acord cu reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Neamț, să renunțăm la organizarea ”Galei Patrimoniului Cultural Nemțean” cu prezență fizică. Astfel, împreună cu partenerul media al evenimentului – Exploziv TV – vom stabili o variantă de prezentare online”, a declarat Rocsana Josanu, Director executiv Direcția Județeană pentru Cultură Neamț.

Invitatie-Gala-Patrimoniului

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate