Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 19 iulie 2019
  • :
  • :

[VIDEO] Arde un simbol! Catedrala Notre-Dame de Paris, scufundată în flăcări


Francois Guillot | AFP | Getty Images


Un incendiu de proporții a cuprins astăzi catedrala medievală Notre-Dame de Paris, în Franța.

Notre-Dame este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.

WIKIPEDIA/ Catedrala înainte de incendiu

Catedrala este vizitată de circa 13 milioane de persoane anual, fiind cunoscută în întreaga lume, pe lângă rafinamentul arhitectural, prin reprezentarea ei în romanul lui Victor Hugo „Cocoșatul de la Notre-Dame”.

Potrivit presei internaționale, până la această oră nu s-ar fi înregistrat vreun deces, iar cauza incendiului este încă necunoscută.

În această perioadă se executau lucrări importante de renovare a clădirii.


Chicago Tribune

UPDATE: Potrivit agențiilor internaționale de presă, se pare că întreaga structură este afectată și, cel mai probabil, totul va deveni o ruină.

Prăbușirea turlei catedralei a șocat mulțimea prezentă care privește cu sufletul la gură intervenția majoră a pompierilor care se luptă cu toate forțele să salveze ce a mai rămas.

Preşedintele Emmanuel Macron se deplasează la faţa locului, anulându-şi, pentru moment, intervenţia televizată, planificată pentru ora 20:00.

O parte din insula pe care se află catedrala este evacuată la această oră.

Revenim cu informații.
2 comentarii la “[VIDEO] Arde un simbol! Catedrala Notre-Dame de Paris, scufundată în flăcări

  1. Cornel

    OARE pe la MECCA Nu izbucnește. Un Incendiu . A fost un Simbol timp de 800 de Ani . Dar daca.o parte din Francezii , pied noair algerieni și alți arabi de care. F și alte tari Europene e plină. , ( la protestele. Vestelor sa dat Foc și la alte instituții ,pe lângă mașini , camioane ,etc ) izbucnise unul și pe la Turnul Eiffel , acum un timp ,au gândit că trebuie să Dispară pentru a face loc la ceva Nou ? Ce putem face Noi . E Mare Lucru și așa. , daca Nu caută , găsesc Ei de. Țap ispășitor vreun Est european ! La Strasbourg acum vreo 48 de ore făceau niste afirmații , Ce i din U K Nu degeaba au , vor să termine cu U E .

    .

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *