Victima incendiului din Bicaz are arsuri pe 80% din corp. Nu se găsesc locuri în țară pentru arși – s-a contactat COSU

0

Ieri, 28 iunie, a fost o zi extrem de dificilă pentru salvatori. Două victime, femei, au suferit arsuri grave în urma a două incendii diferite, unul în Bicaz și celălalt în Tașca.

Victima din Tașca are 80 de ani și a suferi arsuri de gradul I-II pe aproximativ jumătate din suprafața corporală. Pentru aceasta s-a reușit obținerea unui aviz de transfer interclinic de la Piatra-Neamț la București.

Cea de-a doua victimă, din Bicaz, are 77 de ani și se află într-o stare critică, la Piatra-Neamț. Prezintă arsuri de gradul II-III pe 80% din suprafața corpului. Cadrele medicale de la Piatra-Neamț fac tot posibilul pentru a o menține în viață și pentru a obține un aviz de transfer într-un spital specializat pentru tratarea marilor arși. La această oră nu s-a găsit un loc disponibil în alt spital din țară.

În acest sens, a fost contactat Centrul Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății. Se așteaptă un răspuns. Momentan se află la terapie intensivă la Piatra-Neamț. Prognosticul este extrem de rezervat.

COSU poate decide transferul unui pacient cu arsuri în altă țară, cu suport de transport autorizat din partea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, în cazul în care paturile pentru tratamentul arșilor grav de la nivel național sunt integral ocupate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate