Elevi remarcabili, felicitați de primarul Andrei Carabelea pentru performanțele înregistrate

0

Sedința de miercuri, 29 iunie, a Consiliului Localul Piatra-Neamț s-a desfășurat într-un cadru festiv.

Elevii care au obținut în acest an media zece la Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost felicitați și recompensați cu diplome de primarul Andrei Carabelea.

Sunt tineri speciali care reprezintă cu cinste performanțele educaționale ale municipiului Piatra-Neamț”, declarat primarul.

Elevii care au înțeles că performanța se obține prin muncă multă și constantă sunt:

  • Evaluarea Națională: Ploscaru Davide Christian (Colegiul Național de Informatică) și Sturzu Matei ALexandru (Colegiul Național „Petru Rareș”)
  • Bacalaureat: Nistor Ioan Răzvan și Scumpu Ioan Robert (ambii de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”)

Felicitări acestor tineri au reușit să fructifice acest moment important din viața lor.

Tot în cadrul ședinței de astăzi a primit felicitări și echipa Biomatics a Colegiului Național de Informatică care s-a clasat pe primul loc la concursul internațional Eu-Conexus.

Echipa desemnată campioană internațională a fost formată din Samoilă Alexandru, Minuț George-Alexandru, Răzeșu Constantin-Sebastian, Seftiean Mihnea-Alexandru, fiind coordonată de doamna prof. de biologie Sauciuc Alina.

La festivitate au fost prezenți Răzeșu Constantin-Sebastian și Minuț George Alexandru.

Conform Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamț, anul acesta, Universitatea Tehnică de Construcții din București a organizat a doua ediție a concursului internațional “Think Smart, Create Green“, parte din Eu-Conexus (European University for Smart Urban Coastal Sustainability). Acest concurs a fost destinat tuturor elevilor între 12 și 16 ani din cadrul țărilor partenere (Franța, Spania, Grecia, Belgia, Lituania, România, Croația și Cipru), ei fiind împărțiți în două categorii de vârstă, 12-14 ani și 14-16 ani.

Elevii au avut de pregătit o schiță 3D într-un program/joc la alegere în care să implementeze inovații și tehnologii care pot contribui fie la dezvoltarea porturilor, fie la dezvoltarea orașelor. Această schița 3D trebuia să fie acompaniată de un fișier pdf în care să fie explicate fiecare parte din schiță, importanța și utilizarea acesteia în procesul de creare al unui oraș/port inteligent și sustenabil.

În urma trimiterii videoclipului cu schița virtuală a orașului și a pdf-ului explicativ, profesorii corectori din cadrul Universității Tehnice de Construcții din București au selectat cinci cele mai bune proiecte care urmau să fie prezinte, online, în cadrul etapei naționale a concursului. După prezentarea națională, a urmat încă o etapă de selecție, iar prima echipă clasată pe țară s-a calificat la etapă internațională.

Prezentarea națională a constat într-un discurs al echipei în care membrii și-au prezentate ideile-cheie din proiectul realizat și au încercat să convingă juriul în privința sustenabilității ideii propuse. Echipa Biomatics a ales pentru prezentare crearea unui web site în care să încarce poze, idei și schițe din proiect. Punctul central al prezentării proiectului a fost discursul în care elevii explicau ideile din proiectul lor.

În etapa internațională, echipa Biomatics a concurat cu echipajele reprezentante ale celorlalte țări partenere din cadrul Eu-Conexus. Cei patru tineri au avut de făcut o prezentare a proiectului și a inovației sale în fața juriului internațional.

La etapa internațională a concursului Eu-Conexus, organizat de Universitatea  Tehnică de Construcții București, echipa Biomatics s-a clasat pe primul loc, marcând o imensă victorie pentru România.

Primarul le-a propus tinerilor câștigători ca un colțișor din orașul Piatra-Neamț să fie înspirat din proiectul care le-a adus marele premiu.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate