Vernisajul de icoane al pictorului Daniel Stelescu la Biblioteca „G.T.Kirileanu”

1


In seara de 17 decembrie, in prag de sarbatori de iarna, sunetul bland al colindelor care au rasunat in Sala Cupola a Bibliotecii “G.T. Kirileanu” din Piatra Neamt a prins culoare si lumina prin icoanele lui Daniel Stelescu.  Am asistat la o simfonie de culori si sunete ce a adus cu sine parfumul de cetina al bradului de Craciun, vestea Nasterii Domnului  si linistea care ar trebui sa ne cuprinda sufletele in aceasta perioada.

[gallery, exclude=”12704, 12714, 12719″]

Vernisajul de icoane a fost un prilej pentru pictorul Daniel Stelescu de a invita o parte din prietenii dragi pentru a anima sala de expozitie. Pictorul Daniel Stelescu, absolvent al Scolii Populare de Arta, se poate lauda, pe buna dreptate, cu 8 expozitii personale de icoane pana in prezent. Scopul expozitiei din seara ce a trecut a fost aducerea aminte a unor valori ale neamului romanesc: carturarul G.T. Kirileanu, Sfantul Ioan Iacob de la Neamt si preotul Arsenie Boca si, nu in ultimul rand, comemorarea victimelor Revolutiei. Au cuvantat directorul bibliotecii, domnul Constantin Bostan, preotul si scriitorul Dorin Ploscaru si profesorul de muzica, domnul Petru Cazacu. Tanarul artist Ciprian Iacob, elev al Liceului de Arta “Victor Brauner” a interpretat la pian o frumoasa suita de cunoscute colinde. Studiaza pianul de mic si a obtinut zeci de premii la olimpiade si concursuri de profil, iar de cativa ani noua lui dragoste este contrabasul.

Sunetul pianului a fost urmat de vocile corului „Cantec Sfant” din Piatra Neamt, din a carui componenta face parte si artistul serii, Daniel Stelescu. Asa cum ne-a obisnuit, “„Cantec Sfant””, partener in cadrul evenimentelor culturale si cu “G.T. Kirileanu”, a umplut sala bibliotecii cu colindele interpretate. Debutul a constat intr-o interpretare a corului barbatesc pe patru voci a colindelor “Buna dimineata la Mos Ajun”, “Dupa datini colindam”, “O, ce veste minunata”, “Mos Craciun”, “La Vifleem colo-n jos”, „Lerui Ler” si „Plugusorul”. Apoi, colindele „Intreaba, intreaba” si „Pleaca june la vanatu’” din zona Neamtului au fost interpretate de un grup de fete, pentru ca, la final, surorile Iustina si Miriam Turnea sa interpreteze traditionala „Stea”.

Comentariile sunt de prisos. Va oferim in continuare imagini si clipuri din cadrul manifestarii, nu inainte de a multumi pe aceasta cale pictorului si prietenului Daniel Stelescu  in numele copiilor si cadrelor didactice de la Centrul Scolar  pentru Educatie Incluziva “Alexandru Rosca” din Piatra Neamt pentru darul oferit din toata inima, constand intr-o icoana reprezentandu-l pe Sfantul Stelian, ajutorul copiilor, care este, totodata, ocrotitorul capelei din cadrul complexului Rosca.

M.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. roxana spune

    Felicitari,pentru articolul publicat:)si multumiri pictorului Daniel Stelescu pentru darul oferit copiilor de la „Al.Rosca”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate