Prevenirea si combaterea tăierilor ilegale de arbori

0

În perioada 15 noiembrie – 24 decembrie 2010, politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt actionează în cadrul Planului de actiune pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale în legătură cu tăierea, transportul, prelucrarea si comercializarea materialelor lemnoase si a pomilor de Crăciun. Politistii au actionat în sistem integrat împreună cu reprezentanti ai Directiei Silvice Neamt si Inspectiei Silvice si de Vânătoare Neamt, pentru prevenirea si combaterea tăierilor ilegale de arbori si în mod special de pomi de Crăciun, fiind executate până în prezent 40 de actiuni din care:27 pe drumurile publice, 9 în fondul forestier si 4 în piete. Au fost constatate 12 infractiuni la regimul silvic si au fost aplicate 67 de sanctiuni contraventionale, fiind ridicată în vederea confiscării cantitatea de 184,06 metri cubi de material lemnos. În urma activitătilor desfăsurate până la această dată de efectivele de politie au fost confiscati 2.321 pomi de Crăciun.

Exemplu:

În seara de 16 decembrie, în jurul orei 20.30, politisti din cadrul Serviciului Rutier Neamt si Postului de Politie Bicazu Ardelean, care actionau în comuna Bicazu Ardelean, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de F. Robert, de 33 de ani, din municipiul Ploiesti, judetul Prahova. Bărbatul transporta pomi de iarnă din specia brad, pentru care a prezentat un aviz de însotire pentru cantitatea de 100 de pomi de iarnă. În urma verificărilor efectuate, politistii au constatat că tânărul  transporta 256 de brăduti, care nu aveau aplicate dispozitive de marcare. Brazii au fost ridicati în vederea confiscării iar conducătorul auto a fost sanctionat contraventional cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Pentru perioada imediat următoare, actiunile Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, sub îndrumarea directă a conducerii institutiei, sunt canalizate pentru asigurarea unui climat de sigurantă cetătenilor judetului, în acest sens fiind elaborat un Plan de măsuri pentru sezonul si sărbătorile de iarnă 2010 – 2011. Toate structurile Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt angajate în misiuni, vor actiona pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine si sigurantă publică pe întreg teritoriul judetului, avându-se în vedere măsuri de ordine si liniste publică, în cooperare cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi, la manifestările publice organizate cu ocazia comemorării Revolutiei Române din Decembrie 1989, la manifestările publice organizate cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, de Revelion si Bobotează ( manifestări culturale, religioase, de traditii). Pe lângă aceste activităti, politistii vor executa actiuni punctuale de prevenire si combatere a fenomenului infractional, în locurile aglomerate gen târguri, oboare, piete, în discoteci si baruri, pentru prevenirea si combaterea infractiunilor stradale, si pe linie de politie rutieră pentru prevenirea si combaterea evenimentelor rutiere tinând cont de principalele cauze generatoare de accidente. Profit de ocazie să urez cetătenilor din judetul Neamt sărbători fericite alături de cei dragi, multă sănătate si liniste sufletească. Îi îndemn să se adreseze cu încredere Politiei Neamt pentru rezolvarea problemelor care tin de competenta acestei institutii.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate