„Veneția” României pentru o zi. Un oraș a ajuns sub ape… la propriu (FOTO/VIDEO)

0

Principalele intersecţii din Craiova au fost complet acoperite de apă, după o ploaie torențială astăzi, 8 iunie. Apa a năvălit şi în gospodării şi a luat pe sus mașinile parcate.

Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu maşini luate de ape de pe stradă şi parcări. De asemenea, pe o stradă au sărit capacele de canalizare sub presiunea apei, lucru care a condus la prăbușirea asfaltului.  Craiova rămâne în continuare sub cod portocaliu de ploi.

În urma ploii cu grindină de azi, peste 80 litri per metru pătrat, s-au produs mai multe pagube la străzi, case și instituții ale statului. Toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, făcând canalizarea să refuleze în mai multe zone din oraș. Au fost închise pasajele și s-a oprit circulația tramvaiului după ce un plop s-a prăbușit peste firele de înaltă tensiune. Mai multe persoane au fost ajutate de polițiștii locali să ajungă în siguranță acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate. Am solicitat ISU să intervină alături de CAO în zone calamitate, în sprijinul cetățenilor.”, a scris primarul Craiovei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate